Τα Zara και ο αλγόριθμός τους στην υπηρεσία της μόδας

Τα Zara σχεδίασαν μία συλλογή γεμάτη με ρούχα που θέλεις -μαθηματικά αποδεδειγμένα- να αποκτήσεις.

Τα Zara μόλις μετέτρεψαν το στιλιστικό οδοιπορικό κάθε άντρα από διάβαση σε ζούγκλα γεμάτη κινδύνους σε ταξιδάκι αναψυχής. Πώς; Με τη συλλογή Zara Origins που δημιουργήθηκε στη βάση ενός αλγόριθμου και αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από τα σπουδαία standar κομμάτια που πρέπει να έχεις στην γκαρνταρόμπα σου, τα κλασικά, τα αθάνατα. Μία συλλογή στην οποία θα εντοπίσεις αυτό το ρούχο το συγκεκριμένο που έλειπε από την ντουλάπα σου και δεν το έβρισκες πουθενά αλλά και όλα εκείνα που θα σου επιτρέψουν να φτιάξεις από την αρχή μία capsule collection που θα εξυπηρετεί τις ειδικές ανάγκες σου. 

Τα Zara και ο αλγόριθμός τους στην υπηρεσία της μόδαςZara

Ο μαγικός αλγόριθμος

Τα Zara αξιοποίησαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο που θα μπορούσαν ποτέ τα δεδομένα που έχουν ανά τα χρόνια συλλέξει σχετικά με τις προτιμήσεις των πελατών τους για να καταλήξουν στο ποια είναι τα πιο επιθυμητά και αγορασμένα τους προϊόντα. Αυτά που πραγματικά οι πελάτες τους ίσως και να έριξαν αγκωνιές για να τα αποκτήσουν, που τα φόρεσαν, τα χάρηκαν, τα ευχαριστήθηκαν και που θα ήθελαν να το αγοράσουν ξανά (και ξανά).

Κι αφού ο ισπανικός γίγαντας της προσιτής μόδας ανακάλυψε μέσω του μαγικού του αλγόριθμου τα πιο hot items της ιστορίας του ήρθε η ώρα της εκ νέου παραγωγής και του -σε πολλές περιπτώσεις- εξευγενισμένου σχεδιασμού τους. Έτσι, δημιουργήθηκε μία φοβερή και τρομερή κολεξιόν από 205 κομμάτια, για άντρες και γυναίκες, που περιλαμβάνει ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ τα οποία μπορούν να φορεθούν τόσο μόνα τους όσο και σε συνδυασμό μεταξύ τους.

ZARA ORIGIN'S CAMPAIGNZara

> Διάβασε ακόμα: 10 πράγματα που δεν γνώριζες για τα Zara

Η έρευνα πάνω στο σχέδιο μόδας, στα υλικά, στη μαστοριά της κατασκευής και στις λεπτομέρειες -στις οποίες κρύβεται πάντα ο διάβολος- συνδυάστηκαν, λοιπόν, με τα data για να αποδείξουν στην πράξη το δυνατό αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει από την ένωσή τους.

Το καλό πρόσωπο της αληθινής μόδας 

Όπως διαβάζουμε στο ιταλικό Esquire, οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες των ρούχων της συλλογής -από τα περίφημα denim πανιά μέχρι τα αγνά κασμιρένια και τα μάλλινα υφάσματα- προέρχονται από ανιχνεύσιμους προμηθευτές. Επίσης, όλη η παραγωγή, από το κόψιμο των πατρόν και το ράψιμο μέχρι την επεξεργασία και το ραφινάρισμα των δερμάτων, πραγματοποιήθηκε από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες που εργάζονται στο παγκόσμιο δίκτυο των Zara, κάτι που εξασφαλίζει την υψηλή τους ποιότητα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.