Το cardigan του Harry Styles γίνεται NFT

Η ζακέτα που το πλέξιμό της έγινε challenge στο TikTok δημοπρατείται ως NFT με τιμή εκκίνησης 1 Ethereum.

Το ότι ο Harry Styles έχει γούστο στο μόδα -καλό ή κακό δεν είμαστε εμείς άξιοι να το κρίνουμε- αποτελεί γεγονός. Διαθέτει φοβερό τύπο, υπογραμμό και αδυναμία στα θεόμουρλα σεταρίσματα και τα weird chic Gucci σύνολα που πάνω του αποκτούν ακόμα περισσότερο class. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που σουλάτσαρε ινκόγκνιτο στην Ιταλία με κασκέτο και μουστάκι ή εκείνη που κόσμησε το ωραίο στέρνο του με ένα φαλλόσχημο μενταγιόν; Κανείς. Αυτό το εκλεκτικό του στυλ είναι που μαγνητίζει τον φακό και ξετρελαίνει τους fans του. Τι το ιδιαίτερο είχε όμως το έξαλλο, παλαβιάρικο cardigan με την υπογραφή του JW Anderson που φόρεσε στις αρχές του χρόνου και έγινε NFT;

Το challenge στο TikTik και η δημοσίευση του αυθεντικού πατρόν

Στην αρχή της χρονιάς, ο Βρετανός σταρ φόρεσε το επίμαχο πολύχρωμο και σε στυλ patchwork cardigan, το οποίο προκάλεσε ένα challenge στο TikTok για την DIY αναδημιουργία του. Το challenge, έλαβε τέτοιες διαστάσεις που το βρετανικό brand αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα το πατρόν του (ή, αλλιώς, το 'μοντελάκι' του, όπως έλεγαν οι παλιές μοδίστρες), έτσι ώστε όποιος ήθελε να μπορεί να το φτιάξει πιο εύκολα.

> Διάβασε ακόμα: NFT: Η λέξη της χρονιάς για το 2021

Το ενδιαφέρον είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ο οίκος υψηλής ραπτικής με τα πανάκριβα ρούχα (φούτερ και 500ευρο), προέβη σε μία, με όρους marketing, πανέξυπνη κίνηση. Πούλησε στον Τύπο τον τάχαμου εκδημοκρατισμό ενός cult fashion item που όχι μόνο είχε ξεπουλήσει αλλά και ήταν εύκολο να κοπιαριστεί από τον οποιονδήποτε με ταλέντο στο πλέξιμο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by xydrobe (@xydrobe)

NFT για καλό σκοπό

Πλέον, στο τέλος της χρονιάς, με την εκτόξευση του ενδιαφέροντος για τα NFTs (Non-Fungible Tokens), ο Jonathan Anderson προβαίνει σε μία ακόμα έξυπνη κίνηση, συνεργαζόμενος με την xydrobe για να λανσάρει μία άυλη εκδοχή του διάσημου cardigan και να τη δημοπρατήσει για καλό σκοπό. 

> Διάβασε ακόμα: Ακόμα ένα τρελό κοστούμι για τον Harry Styles

Έτσι που λέτε. Η πλεκτή ζακετάρα που για την κατασκευή της 'αυθεντικής' εκδοχής της απαιτήθηκαν 300 ώρες εργασίας και στη συνέχεια απέκτησε το hashtag #HarryStylesCardigan πρόκειται να γίνει ένα NFT κομμάτι μόδας. Έτσι, ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να φοράει μία ίδια, μόνο ένας άνθρωπος θα την κατέχει 'στ' αλήθεια'.

Σύμφωνα με το ισπανικό Esquire, η δημοπρασία αναμένεται να λάβει χώρα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο website της xydrobe με τιμή εκκίνησης 1 Ethereum, δηλαδή περίπου 4.000 Ευρώ. Μάλιστα, οποιοδήποτε 'χτύπημα' υπερβαίνει τα 11.700 Ευρώ θα δωρίζεται σε μία ΜΚΟ που υποστηρίζει άστεγους LGTBQI+ νέους.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα