Το show της συλλογής Prada Menswear για το επόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα, που έλαβε χώρα χθες Κυριακή στο Fondazione Prada, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, το άνοιξε ο Kyle MacLachlan (ο οποίος φρόντισε ήδη να ποστάρει σχετικό υλικό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram) και το έκλεισε ο Jeff Goldblum. Δεν ήταν όμως οι μόνοι που ξεχώρισαν. Μαζί με τα μοντέλα περπάτησαν οκτώ ακόμα ηθοποιοί, ανάμεσά τους ο Filippo Scotti και ο Asa Butterfeld, οι οποίοι επιλέχθηκαν τόσο εξαιτίας της αναγνωρισιμότητάς τους όσο και ως εκπρόσωποι 'αληθινών αντρών'.

Η νέα εικόνα του σύγχρονου άντρα

Σύμφωνα με το ιταλικό Esquire, είναι κομματάκι δύσκολο να καταλάβει κανείς το τι θέλουν να πουν με αυτά τα ρούχα η Miuccia Prada και ο Raf Simons, το δημιουργικό ντουέτο πίσω από την κολεξιόν, αλλά και το τι παριστάνουν τα μοντέλα: 'Είναι αστροναύτες που επιστρέφουν στη Γη; Ρώσοι στρατιώτες που ξέφυγαν από ένα φιλμ της δεκαετίας του 1960 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ; Εξερευνητές άγνωστων μερών του πλανήτη μας;'.

Monica Feudi
Ο ανερχόμενος Ιταλός ηθοποιός Filippo Scotti.

Το στυλ που παραπέμπει στα δοξασμένα 80s

Στην πραγματικότητα, βέβαια, μάλλον έχουμε να κάνουμε με σινεμασκόπ,  ρετροφουτουριστικές, ευφάνταστες, μαξιμαλιστικές και εξευγενισμένες ερμηνείες των staples της αντρικής γκαρνταρόμπας. Τα σκούρα overcoats, για παράδειγμα, αποκτούν μεγαλειώδεις διαστάσεις για να δώσουν σε όσους τα φορούν έναν θεατρικό αέρα με τους τονισμένους ώμους και αγκώνες αλλά και τις γούνινες διακοσμήσεις τους.

Monica Feudi
Σχεδόν αγνώριστος ο Asa Butterfeld του Sex Education.

Τα statement πανωφόρια, μάλιστα, ενίοτε δένουν στη μέση, δημιουργώντας το εφέ της κλεψύδρας στο σώμα, ενώ τα μανίκια και τα μπατζάκια των παντελονιών ξεπερνούν κατά πολύ το συνηθισμένο μήκος.

Monica Feudi

Οι δύο δημιουργικοί διευθυντές της αντρικής σειράς του οίκου Prada πρότειναν, επίσης, κομψά, ελαφριά, χωρίς γραμμή θα λέγαμε, μονοκόμματα κομμάτια από τεχνικό μετάξι, δέρμα και βαμβάκι. 

Monica Feudi

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στη μαυρίλα του νάιλον και του δέρματος, ίσως για την τιμή των όπλων, ξεχώρισαν κάποιες αναλαμπές φωτεινών χρωμάτων, αλλά και τα γάντια που ολοκλήρωσαν τα looks.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.