Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, σε μια μοναδική βραδιά στην οποία αναβίωσε δημιουργικά η αίγλη των παλαιών αστικών λογοτεχνικών σαλονιών, κάτω από μια σύγχρονη ματιά, άνοιξε την αυλαία της η σειρά δράσεων Les Salons Littéraires του Fondazione. Φυσικά, στον εμβληματικό και ιστορικό χώρο του Fondazione / Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σ. Λοβέρδου, σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ, στην καρδιά της Κηφισιάς.

Βασίλης Μπουρτσάλας και Γεώργιος Καράμπελλας. 

Ο peripatetic concept maker Γεώργιος Thisseas Καράμπελλας, Curator / Creative Director του Fondazione, στην πρώτη από τη σειρά δράσεων Les Salons Littéraires, υποδέχθηκε ένα ιδιαίτερα ζεστό κοινό στο πιο stylish workshop ανδρικής μόδας.

> Διάβασε ακόμα: Στο Fondazione για τα νέα smartwatch της Garmin

Ανάλογες conceptual βραδιές ξεκινούν στον χώρο όπου θα αναβιώσουν, με μια σύγχρονη φυσικά ματιά και θεματικούς πυλώνες ανά περίπτωση τη μόδα, τα εικαστικά, το θέατρο, τον χορό, τη φωτογραφία, το design, τη γεύση, το σινεμά, όλες τις πιθανές εκφάνσεις της δημιουργίας στον χώρο του Fondazione / Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σ. Λοβέρδου.

Γεώργιος Καράμπελλας

Πρώτος καλεσμένος, ο Βασίλης Μπουρτσάλας

Στην πρώτη βραδιά ο Βασίλης Μπουρτσάλας, δημιουργός του Bespoke Athens, Bespoke and Tailoring, σε μία απολύτως 'ανδρική' συνάντηση μάς μύησε στον κόσμο του Bespoke Jacket Suit (Χειροποίητο Ανδρικό κλασσικό Σακάκι – Κοστούμι) και μας εξήγησε απλά βασικούς όρους της ανδρικής ένδυσης όπως το Fused Jacket-Suit, το Full Canvased Jacket αλλά και το Ready Made, Made to Order, Make to Measure και Bespoke. Βασικές αρχές σε κάθε 'σχολή ραπτικής', αγγλική, ιταλική (και ναπολιτάνικη), γαλλική και γερμανική.

> Διάβασε ακόμα: Οι 3 αγαπημένες παραλίες του Γεώργιου Καράμπελλα

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πιστοί λάτρεις του χειροποίητου ανδρικού ενδύματος, εκπρόσωποι του χώρου της μόδας αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου όπως και επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Άποψη του χώρου και του χορηγού της βραδιάς, Glenfiddich.

Με Glenfiddich και τρούφες από το Pavlov’s Lab

Tην όμορφη βραδιά συνόδευσαν μοναδικά cocktails από το Glenfiddich, το πιο πολυβραβευμένο Single Malt Scotch Whisky στον κόσμο. Κάθε γουλιά Glenfiddich ενσαρκώνει την εμμονή στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και το καινοτόμο πνεύμα. Τέλος, τα υπέροχα σοκολατένια truffles από το Pavlov’s Lab, προσέφεραν μια γλυκιά νότα στους καλεσμένους.


Info: Fondazione - Βιβλιοθήκη Σ. Λοβέρδου, Λ. Κηφισίας 256 & Όθωνος, Κηφισιά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.