Ψάχνεις για ένα κλασικό, ελαφρύ jacket για την άνοιξη; Υπάρχουν πολλά και πολλών ειδών: Το τζην με την προβιά στον γιακά, το στρατιωτικό, το bomber και, φυσικά, το harrington jacket. Το τελευταίο 'λανσαρίστηκε' πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930, ως πανωφόρι κατάλληλο για να πάει κανείς για γκολφ, με τα brands Baracuta και Grenfell να θεωρούνται αυτά που το έκαναν μόδα.

Πότε έγινε cool

Το harrington jacket έγινε cool, πάντως, αρκετά χρόνια μετά την επινόησή του, όταν το φόρεσε ο James Dean στον Επαναστάτη Χωρίς Αιτία, το 1955, και ο Steve McQueen, στην Υπόθεση Τόμας Κράουν, το 1968. Στη συνέχεια υιοθετήθηκε ως 'εμβληματικό ένδυμα' από τους μετέχοντες σε διάφορες υποκουλτούρες, όπως αυτές των mods, των punks ή των αγοριών της britpop, στα 90s. Εννοείται ότι το φόρεσε και ο ίδιος ο James Bond.

Αν υπήρξες νέος και στιλάτος κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, βέβαια, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα έχεις φορέσει κι εσύ ένα harrington jacket, αν και ποτέ δεν είναι αργά για να βάλεις λίγο στυλ στη ζωή σου, με μία από τις πέντε επιλογές που ακολουθούν.

Carhartt

Carhartt

Ένα 'εργονομικό' harrington jacket, φτιαγμένο για να αντέχει στον χρόνο, να σε κρατάει ζεστό και να σου δίνει στυλ, από ένα brand που λατρεύει ο Brooklyn Beckham, που, όπως και να το κάνουμε, ξέρει να ντύνεται.

> Διάβασε ακόμα: Ήρθε η εποχή του Harrington jacket

Gucci

Gucci

Αν θέλεις να δώσεις έναν πιο εκκεντρικό και sexy αέρα στην εμφάνισή σου, δεν έχεις παρά να προτιμήσεις το συγκεκριμένο λεοπάρ harrington jacket -που φέρει την υπογραφή του οίκου Gucci- και να το σετάρεις με ένα μαύρο παντελόνι με πιέτες στο ζωνάρι.

Moncler

Moncler

Φτιαγμένο από ανθεκτικό νάιλον, αυτό το harrington jacket με την υπογραφή του οίκου Moncler σου επιτρέπει να είσαι στιλάτος τόσο στις πλαγιές ενός βουνού όσο και σε ένα μπαρ, κακόφημο ή μη.

> Διάβασε ακόμα: Η παρακαταθήκη του Steve McQueen στο αντρικό στυλ

Fred Perry

Fred Perry

Το βρετανικό brand με την πολλών δεκαετιών ιστορία παρουσιάζει ένα μίνιμαλ, μαύρο, ανθεκτικό και αδιάβροχο πανωφόρι που, αν το έχεις στην ντουλάπα σου, μόνο καλό θα κάνει στην εμφάνισή σου.

Barbour

Barbour

Για να σε προλάβουμε, το συγκεκριμένο harrington jacket δεν έχει φτιαχτεί από το ίδιο κερωμένο βαμβακερό πανί που φτιάχνονται τα περισσότερα πανωφόρια της Barbour, παρότι φέρει και αυτό τον ίδιο εικονικό κοτλέ γιακά και το φερμουάρ των δύο κατευθύνσεων.

Από: Esquire UK

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.