Υπάρχουν πάρα πολλές κατηγορίες υποδημάτων για να διαλέξεις εκείνα που θα φορέσεις. Παρόλα αυτά, σε ευκολία και άνεση, τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καλό ζευγάρι αντρικά slip-ons. Το όνομά τους, ούτως ή άλλως, τα λέει όλα. Απλώς τα 'γλιστράς' σαν γάντι που εφαρμόζει στις πατούσες σου κι είσαι έτοιμος. Ούτε κορδόνια, ούτε στραπ, ούτε αγκράφες, ούτε τίποτα. 

Εννοείται, βέβαια, δεν είναι όλα ίδια. Κάποια, όπως ένα ζευγάρι δερμάτινα loafers με λαστιχένια σόλα προορίζονται για 'καλές' περιστάσεις. Ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες (στα slip-ons συγκαταλέγονται), για τη βόλτα σου εκεί που σκάει το κύμα. Τα περισσότερα slip-ons, πάντως, που είναι σπορτίφ, προορίζονται για πάσα casual χρήση. Ξεχωρίσαμε τα πέντε πιο όμορφα και σου τα παρουσιάζουμε.

Τα Baja slip-ons της Toms

Toms

Η Toms έκανε όνομα όχι μόνο χάρη στο ντιζάιν αλλά και στη φιλοσοφία της, που εστιάζει στη βιωσιμότητα και έχει μια φιλανθρωπική πλευρά. Γι' αυτό και τα κομψά slip-ons από καμβά που σου προτείνουμε κάνουν καλό όχι μόνο στο στυλ αλλά και στον κόσμο γύρω σου.

Τα κλασικά slip-ons της Vans

Vans

Είναι τα παπούτσια που κάνουμε εικόνα όταν κάποιος προφέρει τη λέξη slip-ons. Αποτελούν, επίσης, ένα ζευγάρι που συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με την κουλτούρα του skateboarding, ενώ πριν περίπου ένα εξάμηνο, στη λευκή και άσπιλη εκδοχή τους, έκαναν χαμό εξαιτίας του Squid Game.

> Διάβασε ακόμα: Τα Vans που γίνονται ανάρπαστα λόγω Squid Game

Τα Tree Loungers της Allbirds

Allbirds

Τα slip-ons της Allbirds είναι ανθεκτικά, στιλάτα, φιλικά προς το περιβάλλον και πλένονται στο πλυντήριο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Οι εσπαντρίγιες Pablo της Castañer

Castañer

Από τη δεκαετία του 1920 μέχρι τις μέρες μας, η Castañer παραμένει μια 'οικογενειακή εταιρεία' που φτιάχνει εσπαντρίγιες για όσους ξέρουν από καλά παπούτσια. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Yves Saint Laurent ήταν μεγάλος τους fan.

> Διάβασε ακόμα: Τα αντρικά καλοκαιρινά παπούτσια πέρα από τα sneakers

Το δερμάτινο σπορτίφ loafer της Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo

Οι Ιταλοί όντως το κάνουν καλύτερα, τουλάχιστον όσον αφορά τα δερμάτινα είδη και τα σινιέ παπούτσια. Αυτό που σου προτείνουμε συνδυάζει την άνεση των slip-ons με την αξεπέραστη σχεδιαστική κληρονομιά του οίκου Salvatore Ferragamo.

Από: Esquire US

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.