Τα πιο συχνά λάθη του plus-size στυλ

Πώς θα καταφέρεις, ό,τι και να φοράς, να δείχνει ωραίο πάνω σου.

Όλοι αυτοί οι στιλιστικοί οδηγοί που ευαγγελίζονται ότι θα σου μάθουν το πώς να ντύνεσαι ανάλογα με το σώμα σου, συνήθως, είναι χοντροφοβικοί. Όπως άκυρη είναι και η συζήτηση περί απαράβατων νόμων στο plus-size ντύσιμο. Κουραφέξαλα. Όσοι όντως γνωρίζουν από μόδα, μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχουν κανόνες με γενική εφαρμογή. Ακριβώς όπως ένας 'κοντός' μπορεί να φορέσει μια μακριά καμπαρντίνα και να δείχνει κούκλος, έτσι και ένας plus-size άντρας μπορεί να φορέσει οριζόντιες ρίγες και το αποτέλεσμα να δείχνει αρμονικό.

Γι' αυτό, άλλωστε, η μόδα παραμένει ενδιαφέρουσα. Γιατί κινείται, αλλάζει, πάει μπροστά, καταργεί νόμους και κανόνες.

> Διάβασε ακόμα: Γιατί ασχολούμαστε με τα κιλά των άλλων;

Αυτό που όντως πιστεύουμε ότι υπάρχει είναι κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες, τις οποίες αν λάβεις υπόψη σου θα δώσουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο στυλ σου. Π.χ., για να φύγουμε για λίγο από το πεδίο του plus-size, αν είσαι αδύνατος, το να φορέσεις ένα πουλόβερ με χοντρή πλέξη θα σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο αδύνατος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα σε κάνει πιο στιλάτο, ενώ δεν είναι πρόβλημα το να είσαι πιο αδύνατος από τον μέσο όρο για να πρέπει να το κρύψεις φορώντας ένα πουλόβερ με χοντρή πλέξη.

Τα πιο συχνά λάθη του plus-size στυλ Getty Images

Ας δούμε, λοιπόν, τις κατευθυντήριες οδηγίες που σου προτείνουμε να λάβεις υπόψη σου αν είσαι plus-size.

Μην κοιτάς τα ρούχα σου μόνο στο φάρδος

Για να είναι το αποτέλεσμα 'αρμονικό', θα πρέπει να επιλέγεις ρούχα που να μην σου κάνον μόνο στο φάρδος αλλά και στο μήκος. Ένα πουκάμισο που σου 'κουμπώνει' μπορεί να έχει πολύ μακριά μανίκια. Οπότε, πριν το αγοράσεις, θα πρέπει να διερευνήσεις το κατά πόσο παίρνει μεταποίηση.

> Διάβασε ακόμα: Στο Fondazione, για χειροποίητο σακάκι και κοστούμι

Μην 'κρύβεσαι' μέσα στα ρούχα σου

Το να προσπαθείς μέσα από τα ρούχα που φοράς να κρύψεις το σώμα σου ή τις περιοχές του που σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα, δεν σημαίνει ότι αυτές δεν θα φαίνονται. Στην πραγματικότητα, τα φαρδιά ρούχα που υποτίθεται ότι κρύβουν π.χ. το 'σωσίβιο' γύρω από τη μέση σου, σε κάνουν να φαίνεσαι πιο παχύς (όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα). Επίλεξε, λοιπόν, κομμάτια που σου φαίνονται στιλάτα, σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και σου επιτρέπουν να κινείσαι ελεύθερα.

Μην αποφεύγεις τους ράφτες

Ένας καλός ράφτης μπορεί να φέρει το ρούχο που έχεις βρει και σου αρέσει πιο κοντά στα μέτρα σου και, αφιερώνοντάς σου χρόνο, να σε βοηθήσει να βρεις πoιο είναι το fit που ταιριάζει στις δικές σου, προσωπικές ανάγκες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.