Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σε τέτοια επίπεδα που κάθεσαι και ιδρώνεις ή που ιδρώνεις και κάθεσαι, το ίδιο είναι, περίπου δηλαδή, αυτό που θέλεις είναι το να φοράς όσα πιο λίγα και ελαφριά ρούχα σου επιτρέπουν οι κοινωνικές συμβάσεις. Έλα, όμως, που το στιλάκι 'T-shirt-βερμούδα-δίχαλο' δεν είναι αποδεκτό (κακώς) σε επίσημες περιστάσεις, άσε που δεν θεωρείται και ιδιαιτέρως κομψό. Οπότε; Οπότε τη λύση έρχονται να στη δώσουν τα σπουδαία καλοκαιρινά κοστούμια της αγοράς.

Από αυτά ας δούμε, λοιπόν, τα πέντε που ξεχωρίσαμε, όλα σε διαφορετικό στυλ μεταξύ τους, για να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει.

Το κοστούμι που δεν είναι ακριβώς κοστούμι

Homme Plissé Issey Miyake

Ο Issey Miyake, ο βασιλιάς και ζωντανός θρύλος των πλισέ, έχει ήδη φτιάξει για σένα, για μένα ή για όποιον άλλο το θελήσει το πιο ραχάτικο κοστούμι που θα μπορούσε να υπάρξει. Τόσο ραχάτικο και ελαφρύ που κάποιοι δεν το θεωρούν καν κοστούμι.

Το κλασικό καλοκαιρινό κοστούμι

Zegna

Ο Ermenegildo Zegna φτιάχνει κοστούμια από το 1910, τελειοποιώντας την τεχνική του καθώς η μία δεκαετία διαδέχεται την άλλη. Τα ρούχα του είναι πάντα φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά και ραμμένα με τέτοιον τρόπο που να ξεχωρίζουν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με αυτό το 'deux-pièces' από μαλλί και μετάξι, που έχει μια γυαλάδα τόση όση για να κάνει όσους σε δουν να σε προσέξουν.

Το πιο άνετο κοστούμι

Brunello Cucinelli

Το όνομα του ιταλικού οίκου Brunello Cucinelli έχει ταυτιστεί με τα άψογα πατρόν, το κλασικό tailoring και τις ουδέτερες χρωματικές παλέτες. Για το καλοκαίρι, συνδύασε αυτές τις ποιότητες σε ένα κοστούμι φτιαγμένο από μαλλί, μετάξι και λινό, που σε κρατάει δροσερό. Το παντελόνι του, μάλιστα, κλείνει με κορδόνι, κάτι που το κάνει, σύμφωνα με το αμερικάνικο Esquire, ακόμα πιο cool και ακόμα πιο άνετο.

> Διάβασε ακόμα: Οι 15 κανόνες για να φοράς το κοστούμι με στυλ

Το πιο ευέλικτο κοστούμι

Lululemon

Ναι, η Lululemon, το brand που έκανε το athleisure να δείχνει super cool, έχει στη συλλογή της και κοστούμια τα οποία, όπως μπορείς να μαντέψεις, είναι τα πιο προσαρμοστικά και ευέλικτα της αγοράς. Το συγκεκριμένο, δε, είναι φτιαγμένο από υδρόφοβο, ελαστικό πανί, για να μπορείς ακόμα και να τρέξεις φορώντας το, σε περίπτωση που πιάσει καμιά μπόρα.

> Διάβασε ακόμα: Το shirtless κοστούμι κατακτά και τα Όσκαρ

Το καλύτερο καλοκαιρινό κοστούμι από λινό και βαμβάκι

J.Crew

Σε στενή γραμμή, φτιαγμένο από καρό βαμβακερό-λινό πανί σε ιδιαίτερα προσεγμένη απόχρωση του γκρι-μπλε, το συγκεκριμένο κοστούμι της εταιρείας J.Crew μπορεί να δώσει σε κάθε σου εμφάνιση επαγγελματικό αέρα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.