Ωδή στο λευκό T-shirt του David Beckham

Το πιο basic ρούχο, με την καλή την έννοια, δεν είναι άλλο από το λευκό T-shirt.

Έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες απ' όταν ο lifestyle Τύπος έχρισε τον David Beckham style icon, με κάθε του στιλιστική επιλογή να γίνεται επιταγή για εκατομμύρια άντρες ανά τον κόσμο, που κατά καιρούς αντέγραψαν από τα ραφινάτα, κλασικά looks που συνηθίζει να κάνει όταν παρευρίσκεται στο Wimbledon μέχρι τα matchy-matchy με της συζύγου του outfits. Γι' αυτό και έγινε το "πρόσωπο" για δεκάδες megabrands, πουλώντας μας μέσα από αυτές τις συνεργασίες του από σλιπάκια μέχρι γυαλιά ηλίου. Άλλωστε, πόσοι δεν θα ήθελαν να έχουν ένα μόνο ρούχο ίδιο με κάποιο που να έχει φορέσει ο πρώην μπαλαδόρος; Ένα από αυτά, πάντως, που μάλλον όλοι έχουμε στην ντουλάπα μας, είναι το λευκό T-shirt.  

Basic ναι, δημοκρατικό με αστερίσκο

Το λευκό T-shirt, λένε όσοι μας έχουν πείσει ότι ξέρουν, είναι ό,τι πιο basic, με την καλή την έννοια, άχρονο και στιλιστικά ευέλικτο υπάρχει σε ρούχο. Ίσως να είναι και δημοκρατικό, καθώς το φορούν φτωχοί και πλούσιοι, άσημοι και διάσημοι, αν και, ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε, όχι στην ίδια ποιότητα, όχι από το ίδιο πανί, όχι με την ίδια ραφή. Βέβαια, δεν είναι όλα αυτά ορατά από τους πάντες, ενώ για κάποιους αποτελούν λεπτομέρειες.

> Διάβασε ακόμα: Ένα ζευγάρι Vans για τον David Beckham

Η ιστορία του λευκού T-shirt και των νοηματοδοτήσεών του

Όπως πιθανώς γνωρίζεις, το λευκό T-shirt εθεωρείτο εσώρουχο μέχρι που το 1951 το φόρεσε ο Marlon Brando στο Λεωφορείο ο Πόθος. Τότε, η πράξη του ήταν κάτι σαν ενδυματολογική επανάσταση. Πλέον, όμως, το να ρίχνεις πάνω σου ένα άσπρο κοντομάνικο μπλουζάκι και να βγαίνεις στον δρόμο είναι κάτι το πλήρως αποδεκτό.

Δεν είναι όμως κάτι το συνηθισμένο. Θα πρέπει να ψάξεις για να δεις γύρω σου κάποιον που να φοράει όντως ένα παντελώς απλό λευκό T-shirt που να μην έχει πάνω του το κατιτίς του, π.χ. ένα σχεδιάκι, μια τσέπη, ένα ξώραφο. Στην πραγματικότητα, το λευκό T-shirt είναι ένα item που έχει γίνει φετίχ και που συνεχώς επενδύονται πάνω του νέα νοήματα που το κάνουν επίκαιρο. Στα 90s, για παράδειγμα, ήταν ο "παντοκράτορας" Calvin Klein που το έκανε κομμάτι της καθημερινής μας γκαρνταρόμπας, μέσα από τις ευφυείς καμπάνιες του.

> Διάβασε ακόμα: 10 μαθήματα στυλ από τον David Beckham

Τη σήμερον ημέρα, που το anything goes είναι ο κανόνας, δεν χρειάζεται να το φοράς μόνο όπως ο Beckham στις φωτογραφίες, με τζην παντελόνι ή με φόρμα. Ανάλογα με το προσωπικό σου εκτόπισμα που, ναι, επηρεάζει το πώς εκλαμβάνουν οι άλλοι αυτά που βάζεις πάνω σου, αλλά και την ποιότητά του, σέταρέ το άφοβα με κοστούμι, με βερμούδα με πιέτες, με μπότες, με πέδιλα, με μοκασίνια, με ό,τι θες. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα