Τα πιο ακριβά sneakers στον κόσμο μπορούν να γίνουν δικά σου

Ξανά στο σφυρί τα Nike Air Yeezy 1 που φόρεσε ο Kanye West στα Grammys του 2008 και το 2021 πωλήθηκαν προς 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οίκος Christie’s εγκαινιάζει με μια δημοπρασία "κεκλεισμένων των θυρών", που αφορά τα πιο ακριβά sneakers του κόσμου, το Department X, το νέο του τμήμα που είναι αφιερωμένο στο streetwear πολυτελείας και στα συλλεκτικά items που σχετίζονται με τα σπορ. Ο λόγος για τα πρωτότυπα Nike Air Yeezy 1, που είχε φορέσει ο Kanye West κατά τη διάρκεια της βράβευσής του στα Grammys το 2008.

Τα sneakers που προκάλεσαν φρενίτιδα

Οι αετομάτηδες κυνηγοί του hype προσπάθησαν με τρέλα να συνδεθούν με το συγκεκριμένο μοντέλο, που είναι φτιαγμένο από απαλό, premium δέρμα και έχει στο πάνω μέρος της γλώσσας του ένα διαφανές κόκκινο μπιχλιμπίδι μέσα από το οποίο περνούν τα κορδόνια, σχηματίζοντας το αρχίγραμμα Y.

> Διάβασε ακόμα: Γιατί η νέα σειρά ρούχων του Kanye West πωλείται σε σακούλες σκουπιδιών;

Τότε, ο creative director της Nike Mark Smith και η σχεδιάστρια Tiffany Beers είχαν δημιουργήσει το συγκεκριμένο μοντέλο ειδικά για εκείνη την εμφάνιση του ράπερ και είχαν ενσωματώσει στη μεσόσολά του τις τεχνολογίες των Air Tech Challenge II και Air Jordan 3.

Τα πιο ακριβά sneakers στον κόσμο μπορούν να γίνουν δικά σουChristie's

Το 2021, τα πρωτότυπα Nike Air Yeezy 1 πωλήθηκαν προς 1,8 εκατομμύρια δολάρια μέσω μίας ιδιωτικής συναλλαγής ανάμεσα στον οίκο Sotheby’s και την επενδυτική πλατφόρμα Rares, που εξειδικεύεται στη διαχείριση των συναλλαγών που σχετίζονται με high-end sneakers.

> Διάβασε ακόμα: Τα τρελά νέα Yeezy

Το Department X

Η δημιουργία του Department X αποτελεί την προσπάθεια του Christie’s να εκμεταλλευτεί τη συνεχώς διογκούμενη αγορά που αφορά τα συλλεκτικά items που σχετίζονται με το hip-hop, το streetwear και τα σπορ.

Η συγκεκριμένη αγορά τα τελευταία χρόνια σημειώνει τεράστια άνοδο ενώ, από το 2019 έως το 2021, σύμφωνα με τον οίκο Goldin Auctions, η αγορά των συλλεκτικών αντικειμένων που έχουν να κάνουν με τα σπορ διογκώθηκε από το 1 στα 10 δισεκατομμύρια.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.