Η Levi's επανακυκλοφορεί το τζάκετ που ταυτίστηκε με τον Albert Einstein

250 δερμάτινα "Menlo" είναι ήδη διαθέσιμα στο ιαπωνικό site της Levi's.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 16 Δεκεμβρίου 2022

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας εβραϊκής καταγωγής Γερμανός φυσικός που έμελε να γίνει σούπερ σταρ, ο Albert Einstein, ταρακούνησε τα θεμέλια της επιστήμης με τη δημοσίευση της θεωρίας της σχετικότητας, που σε εκείνον απέφερε το βραβείο Nobel και στους υπόλοιπους ανθρώπους άλλαξε μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το σύμπαν. Ακολούθησε η αποθέωσή του και η φήμη του ως ενός εκκεντρικού επιστήμονα, που όμως δεν θόλωσαν ποτέ την πραγματική ουσία της ευφυΐας του, κάτι που οδήγησε το περιοδικό Time να τον χρίσει "άνθρωπο του 20ού αιώνα". Ποια είναι όμως η σχέση του με τη Levi's;

Το εξώφυλλο στο Time

Ο Einstein είχε φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού που είχε εκδοθεί στις 4 Απριλίου του 1938, φορώντας το πλέον αγαπημένο του δερμάτινο τζάκετ, το οποίο έγραψε τη δική του ιστορία στην pop κουλτούρα και το εποφθαλμίασαν άπειροι συλλέκτες. Επρόκειτο για το Menlo της Levi's, που είναι φτιαγμένο από καφέ δέρμα και κατασκευάστηκε το 1931.

Το συγκεκριμένο τζάκετ έγινε τμήμα της δημόσιας εικόνας του Einstein απ' όταν άφησε τη Γερμανία για να εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά από τον θάνατό του, παρέμεινε ως κειμήλιο στην οικογένειά του μέχρι το 2016, χρονιά κατά την οποία δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie's. Πλειοδότης δεν ήταν άλλος από την ίδια τη Levi's που το απέκτησε για να το φυλάξει στα αρχεία της προς 146.744 δολάρια.

Οι επανακυκλοφορίες του Menlo

Το 2018 κυκλοφόρησε μια πιστή αναπαραγωγή του σε καφέ δέρμα και την επόμενη χρονιά σε μαύρο. Όλα τα κομμάτια ξεπούλησαν παρά το ότι η τιμή του εμβληματικού πλέον Menlo άγγιζε τα 1.200 Ευρώ. Φέτος, την 1η του Δεκέμβρη, έγινε διαθέσιμο ξανά στο ιαπωνικό site της εταιρείας, σε 250 κομμάτια.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.