Το σπορ ντύσιμο είναι το πιο άνετο ντύσιμο, τελεία και παύλα. Έχει, όμως, τις παγίδες του και ενδέχεται να σε κάνει να δείχνεις σαν λέτσος σε περιστάσεις που δεν είναι αυτός ο σκοπός σου. Γι' αυτό και δεν σου προτείνουμε σε καμία περίπτωση να κυκλοφορείς "εκτός" με τα ρούχα που βάζεις μέσα στο σπίτι ή να ρίχνεις βιαστικά πάνω σου μια φόρμα, ένα χιλιοφορεμένο T-shirt και ένα ζευγάρι βρώμικα sneakers. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις για να είσαι άνετος και ωραίος.

Πώς να ντυθείς σπορτίφ και κομψά

Επίλεξε παντελόνια φόρμας σε ουδέτερες αποχρώσεις, με σωστή εφαρμογή πάνω στο σώμα σου και διακριτικές λεπτομέρειες. Το ιδανικό τους σετάρισμαγίνεται με ένα μονόχρωμο hoodie (είτε oversized, είτε σε συμβατικό πατρόν) και ένα basic T-shirt.

Το στοιχείο που, κατά κανόνα, κάνει τη διαφορά στα σπορ ντυσίματα είναι τα sneakers. Καλό είναι, λοιπόν, να έχεις ένα μίνιμαλ ζευγάρι πάντα καθαρό, το οποίο θα ταιριάζει με τα πάντα.

Αν ο στόχος σου είναι το sporty-casual, τη θέση της φόρμας μπορεί να την πάρει ένα τζην, ένα chinos, ένα cargo, ακόμα και ένα λινό παντελόνι, κι αυτό ανεξαρτήτως της εφαρμογής και του ανοίγματος του μπατζακίου του.

Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, τόλμησε τα statement sneakers, π.χ. αυτά που έχουν φλούο διακοσμητικά στοιχεία ή περίεργες σόλες.

Οι σεταρισμένες πάνω-κάτω φόρμες διχάζουν τους ειδικούς, ως προς το αν είναι μια κομψή επιλογή ή αν δεν είναι. Πάντως, αν το έχεις με το στυλ, θα δείχνεις σαν να έχεις βγει από vintage περιοδικό μόδας, αλλιώς σαν να μην το προσπάθησες καθόλου και να μη σου βγήκε.

Getty Images

Σε περίπτωση, βέβαια, που θέλεις να δοκιμάσεις το υβριδικό στυλ του sporty chic, το να έχεις δημιουργικό πνεύμα είναι sine qua non για να μη δείχνεις σαν στιλιστικός αχταρμάς.

Ένας από τους πιο εύκολους sporty chic συνδυασμούς είναι τα sneakers που έχουν σεταριστεί με ένα καλό παντελόνι ή με ένα κοστούμι, σε στενή γραμμή.

Άλλα δοκιμασμένα sporty chic σεταρίσματα είναι αυτά του σακακιού με ενα T-shirt ή ένα μπλουζάκι πόλο, όπως και αυτό των combat boots με ένα dressy παντελόνι με πιέτες. Επίσης, φόρα άνετα ένα άσπιλο, λευκό πουκάμισο κάτω από το bomber jacket σου.

Ο ρόλος των αξεσουάρ

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και αν θέλεις να είσαι άψογα "κομψο-αθλητικός" δεν έχεις παρά να επενδύσεις σε επώνυμες τσάντες (είτε backpacks, είτε totes), ντιζαϊνάτα smartwatches, μάλλινα beanies τον χειμώνα ή bucket hats το καλοκαίρι. Τέλος, πολλούς στιλιστικούς πόντους δίνουν τα μπρασελέ και τα δαχτυλίδια.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.