7 μαθήματα στυλ από τον Donald Glover

Όλος ο πλανήτης παραμιλάει με το, έτη φωτός μπροστά, στυλ του Childish Gambino ή καλύτερα του Stylish Gambino.

Με την δεύτερη σεζόν του Atlanta να προβάλλεται στο FX, το Solo: A Star Wars Story να κάνει πρεμιέρα στα μέρη μας στις 24 Μαΐου και το This is America να κάνει χαμό στα charts παγκοσμίως, ο Donald Glover aka Childish Gambino διανύει μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής του. Διόλου τυχαίο ότι το 2017 το όνομά του συμπεριλήφθηκε στην ετήσια λίστα του Time με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Η επιδραστικότητά του ωστόσο δεν εξαντλείται μόνο υποκριτικά και μουσικά, αλλά και στιλιστικά, μιας και ο 34χρονος Αμερικανός έχει καταφέρει να χτίσει το προσωπικό του στυλ και να συγκαταλέγεται στα style icons της εποχής μας με τις εμφανίσεις του -από το κόκκινο χαλί μέχρι το δρόμο- να αποτελούν ένα ενδυματολογικό μάθημα για τους απανταχού συνάδελφους του σχετικά με το πώς να δείχνουν στα καλύτερά τους χωρίς να παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά.

7 μαθήματα στυλ από τον Donald Glover

Ακολουθούν επτά style tips από τον Donald Glover, που θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις το στυλ σου.

Πώς θα επενδύσεις στη μονοχρωμία χωρίς να δείχνεις βαρετός

Υπάρχουν εκείνοι που δημιουργούν ένα tonal look, επενδύοντας σε ένα χρώμα προβλεπόμενο, όπως είναι το μπεζ ή το μπλε. Υπάρχει όμως και ο Donald Glover, που δημιουργεί ένα σύνολο που βασίζεται στην τονικότητα, χωρίς να πέφτει στην παγίδα της μονοτονίας, επιλέγοντας ως βάση του ένα απρόβλεπτο χρώμα, όπως είναι το κόκκινο και μάλιστα σε κοστούμι.

Πώς θα "σπάσεις" το κοστούμι

 

A post shared by liza b (@littlemissred1983) on

Αντισυμβατικός, αλλά πάντα κομψός στο κόκκινο χαλί, ο Glover ξέρει καλά πώς να αποδομεί το κοστούμι και να δημιουργεί ένα σύνολο, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Προτιμά το παπιγιόν αντί της γραβάτας, και το printed σακάκι αντί του κλασικού μονόχρωμου που πάει σετ με το παντελόνι.

Πώς θα φορέσεις το προβλεπέ σταυρωτό σακάκι

 

A post shared by III. (@do.ya.like) on

Ένα σταυρωτό σακάκι κολακεύει το σώμα και προσδίδει αρχοντικό στυλ. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι νεαροί άντρες που το αποφεύγουν, μιας και το έχουν συνδυάσει με το συντηρητικό στυλ του πατέρα ή του παππού τους. Για να αποφύγεις να χτίσεις ένα παρωχημένο σύνολο, ακολούθησε το παράδειγμα του Donald και αντικατέστησε το πουκάμισο με ένα κλασικό ζιβάγκο, αν είναι χειμώνας ή με ένα polo shirt, αν είναι καλοκαίρι.

Πώς θα χαρίσεις ρετρό πινελιά στο στυλ σου

Παίζοντας φυσικά με τα υφάσματα των ρούχων και επιλέγοντας υφές που έχουν στιγματίσει ολόκληρες δεκαετίες, όπως είναι εκείνη του βελούδο και του κοτλέ από τα θρυλικά 70s, όσο και με χρώματα, όπως το καφέ και οι ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις του. 

Πώς να πειραματιστείς με το athleisure look

 

A post shared by ThreadBeast (@threadbeast) on

Το στυλ του Donald Glover είναι άνετο, αλλά και ιδιαίτερο, παντρεύοντας την πρακτικότητα με την κομψότητα, που είναι άλλωστε και ο χρυσός κανόνας της τάσης του athleisure. Συνδυάζει συνήθως ένα κλασικό τζην παντελόνι με t-shirt, shearling jacket (κοινώς, η προβιά) και sneakers το χειμώνα και το καλοκαίρι, βερμούδα, t-shirt με logo και hoodie.

Πώς η απλότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά...

 

A post shared by SIGNY (@wearesigny) on

Μπορεί τις περισσότερες φορές το στυλ του να χαρακτηρίζεται ως εκκεντρικό, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά πως η αίσθηση του καλού γούστου θα βρίσκεται πάντα στην απλότητα και στο λευκό t-shirt που έκανε μόδα ο Marlon Brando. Εκείνο με το τσεπάκι στο σημείο της καρδιάς.

... Και οι κλασικές αξίες, επίσης

 

A post shared by Buddog (@msbuddog) on

Όπως είναι ένα ζευγάρι aviator. Τα πιο διαχρονικά γυαλιά ηλίου που έλκουν την καταγωγή τους από την αμερικάνικη πολεμική αεροπορία είναι τα αγαπημένα του ηθοποιού - τραγουδοποιού. Επιλέγει συνήθως μοντέλα που είναι βαμμένα στο χρώμα του χρυσού τόσο στο μεταλλικό σκελετό τους, όσο και στο polarized φακό τους για να συνδυάσει το ρετρό με το σύγχρονο σχεδιασμό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.