Από χτες το μεσημέρι, ο Roger Federer είναι πρεσβευτής της Uniqlo. Όντας ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες όλων των εποχών, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τη φήμη του και επέλεξε να ταράξει για τα καλά τον κόσμο του τένις επιλέγοντας για χορηγό του την Uniqlo, εγκαταλείποντας εν μια νυκτί την 20ετή σχέση του με την Nike. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Federer θα είναι εξοπλισμένος και ντυμένος με τα προϊόντα του νέου χορηγού για όλα τα τουρνουά του τρέχοντος έτους, ξεκινώντας, φυσικά, με το Wimbledon (2-15 Ιουλίου). Για του χρόνου, έχει ο Θεός...

"Ο κύριος Federer είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές στην ιστορία του τένις με τον προσωπικό σεβασμό μου να φτάνει πέρα από τον αθλητισμό", λέει ο ιδρυτής και πρόεδρος της ιαπωνικής Uniqlo, Tadashi Yanai. "Η συνεργασία μας θα αφορά την καινοτομία στο στυλ ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, εντός και εκτός γηπέδου".  

Το μέγα ερώτημα: Πόσα εκατομμύρια δολάρια συνοδεύουν την αποχώρηση του Federer από τη Nike για χάρη της Uniqlo.

Η απάντηση: Πολλά. Πάρα πολλά.

Χθες το απόγευμα, βλέποντας τον Federer να μπαίνει στο γήπεδο του Wimbledon με ολόλευκη εξάρτυση από την κορυφή ως τα πόδια, όλοι θαύμασαν το στυλ της Uniqlo -το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ταιριάζει γάντι με την απαιτούμενη "λευκότητα" του βρετανικού τουρνουά.  

Η εμφάνιση σχεδιάστηκε στον παρισινό οίκο αθλητικής μόδας R&D -αποκλειστικός συνεργάτης με την Uniqlo-, με επικεφαλής τον καλλιτεχνικό διευθυντή Christophe Lemair, ο οποίος εστίασε σε πολύ μικρές, αλλά αρκετά ευδιάκριτες λεπτομέρειες, όπως stand-up κολάρο αντί γιακά polo και μπορντό πινελιές σε στρατηγικά σημεία, που αναδεικνύονται στα close-up της κάμερας.

Το ιδανικό τενιστικό look; Όχι απόλυτα, αν θεωρήσουμε ως δεδομένη τη φιλοσοφία της ίδιας της Uniqlo, η οποία υποστηρίζει ότι δεν είναι μια 100% αθλητική εταιρεία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Federer έφυγε από το μεγαλύτερο εμπορικό σήμα αθλητικών ενδυμάτων στον κόσμο, αυτή η νέα συνεργασία δεν αντιπροσωπεύει απλώς μια στροφή στις στυλιστικές προτιμήσεις του, αλλά έναν καινούργιο τρόπο που ο σούπερ σταρ του τένις θέλει να προσεγγίσει την εικόνα του για το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα είναι τρομερά ενδιαφέρον να δούμε ποιον χορηγό θα έχει του χρόνου. Πάντως, οι προσδοκίες είναι υψηλές -για τον τραπεζικό λογαριασμό του Federer.