Τα καλοκαιρινά κοστούμια που θα σε κρατήσουν δροσερό

Ιδρώτας έξω, επίσημο στυλ μέσα στις μεγάλες ζέστες.

Ένα καλοραμμένο κοστούμι είναι επίκαιρο όλο το χρόνο. Το ύφασμα είναι εκείνο που το καθιστά εποχικό. Για παράδειγμα, ένα βαρύ μάλλινο ή τουίντ σακάκι είναι φανταστικό για το χειμώνα, ασφυκτικό όμως για τους ζεστούς μήνες του έτους. Το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, προτίμησε ελαφριά υφάσματα σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, που θα κρατήσουν μακριά τον ιδρώτα και εσένα δροσερό και φρέσκο από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το λινό κοστούμι

Τα καλοκαιρινά κοστούμια που θα σε κρατήσουν δροσερό

Αναμφίβολα, είναι το πιο δροσερό, καλοκαιρινό ύφασμα όλων. Μοναδικό dessous του, ότι τσαλακώνει πανεύκολα και απαιτεί καλό σιδέρωμα για να στρώσει και να διατηρηθεί όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση, ειδικά αν πρέπει να το φορέσεις το πρωί και να το βγάλεις το βράδυ. 

Το βαμβακερό κοστούμι

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ ΣΤΥΛ

Μέσα σε ένα κοστούμι που είναι κατασκευασμένο από 100% βαμβάκι ή από βαμβάκι και λινάρι θα είσαι άνετος  ακόμη κι στις πιο υψηλές θερμοκρασίες.  Όσον αφορά στο χρώμα τώρα, οι πιο ασφαλείς επιλογές είναι το γκρι, το navy blue και το ανθρακί.

Το cool wool κοστούμι

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πρόκειται για ένα είδος μαλλιού που διαθέτει τη μαγική σχεδόν ιδιότητα να διατηρεί αυτόν που το φορά ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

To seersucker κοστούμι

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

Είναι ένα ελαφρύ, δροσερό, γκοφρέ ύφασμα, που λόγω της ζαρωμένης ύφανσής του καθιστά περιττό το σιδέρωμα, ενώ αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Έχει επίσης εξαιρετική αντοχή και ανθεκτικότητα, καθώς σπάνια γαριάζει και χαλάει με το πέρας του χρόνου και το πλύσιμο.

Το cotton twill κοστούμι

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αριστοκρατικό και φινετσάτο, το συγκεκριμένο ύφασμα ακροβατεί μεταξύ του χειμωνιάτικου τουίντ  και του καλοκαιρινού seersucker. Προτίμησέ το σε ανοιχτά, κλασικά χρώματα, όπως για παράδειγμα το σιέλ της εικόνας. 

Το ανοιχτόχρωμο κοστούμι

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Εν αντιθέσει με τα σκούρα χρώματα που απορροφούν τις ακτίνες του ηλίου, τα φωτεινά, ανοιχτά χρώματα αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία και λειτουργούν σαν "πανοπλία" για το σώμα σου, προστατεύοντάς το από τη ζέστη. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.