Οι καλύτερες στιλιστικές στιγμές του Brad Pitt στο σινεμά

Ο Brad έχει γενέθλια και θυμόμαστε τα looks του στη μεγάλη οθόνη.

Στην αληθινή του ζωή, ο Brad Pitt δεν ανήκει σε εκείνη την κατηγορία ηθοποιών -βλέπε Justin Theroux, Donald Glover-, που ορίζουν τις τάσεις μόδας με το στιλιστικές τους επιλογές. Δεν ρισκάρει ενδυματολογικά, το στυλ του σε καμία περίπτωση δεν το λες εκκεντρικό. Μάλλον συμβατικό. Ίσως και παλιομοδίτικο κάποιες φορές.

Στην μεγάλη οθόνη όμως, ο Pitt είναι ένα άλλο αρσενικό, πιο τολμηρό, τουλάχιστον όσον αφορά στο ντύσιμό του. Από το Fight Club και το Ocean's Eleven μέχρι το Inglourius Basterds, έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής του καριέρας μερικές από τις πιο εμβληματικές, στιλιστικά πάντα μιλώντας, εμφανίσεις στην ιστορία του σινεμά. Κι αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές του, με αφορμή τα σημερινά, 57α γενέθλιά του.

True Romance – 1993

Οι καλύτερες στιλιστικές στιγμές του Brad Pitt στο σινεμά

Ένα χρόνο πριν το breakout του στο Interview With A Vampire, ο Brad Pitt είχε ένα μικρό, αλλά αξέχαστο ρόλο στο αστυνομικό δράμα σε σενάριο του Quentin Tarantino. Ο Floyd με τα καρέ, φιλαριστά μαλλιά και το goatee μούσι δεν αποχωριζόταν το ανοιχτόχρωμο γκρι t-shirt του.

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΣΤΥΛSeven – 1995

Μία από τις διάσημες ταινίες του. Ένα από τα πιο διάσημα looks του, χάρη στο textured crop κούρεμά του και στο δερμάτινο, μακρύ παλτό.

 

 

 

 

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΣΤΥΛMeet Joe Black – 1998

Με σαφώς πιο μακριά και ξανθά μαλλιά, που παρέπεμπαν στα "κουρτινάκια" του DiCaprio στον "Τιτανικό", ο Pitt στο μεταφυσικό δράμα του Martin Brest φόρεσε μια σειρά από κλασικά κοστούμια σε φαρδιά γραμμή, χαρακτηριστική των 90s.

 

 

 

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΣΤΥΛFight Club – 1999

Οι κοιλιακοί, οι ανταύγειες, τα μαλλιά, τα εμπριμέ πουκάμισα, το δερμάτινο μπουφάν. Ναι, το κόκκινο leather jacket του τρελού Tyler Durden είναι ένα από τα πιο iconic items της αντρικής γκαρνταρόμπας του σύγχρονου σινεμά.

 

 

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΣΤΥΛSnatch – 2000

Όταν ο Guy Ritchie σκηνοθετεί τον Brad Pitt, τότε το στυλ του δεύτερου δεν μπορεί να μην είναι αντισυμβατικό. Δερμάτινα καπέλα σε στυλ panama, χρυσά κοσμήματα και το layering στα πιο παλιομοδίτικά του: πολύχρωμο ριγέ πουκάμισο πάνω από φανελάκι κάτω από προβιά.

 

 

 

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΣΤΥΛOcean's Eleven – 2001

Άλλη μία ταινία του, μετά το Meet Joe Black, που ο ηθοποιός φόρεσε πολλά κοστούμια. Μόνο που εδώ τα περισσότερα ήταν ανοιχτόχρωμα και ακολουθούσαν ευλαβικά τρεις τάσεις μόδας που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να βρίσκονται στο προσκήνιο: το tailoring σε παστέλ χρώματα, τα έντονα πέτα στα σακάκια, ο κουβανέζικος γιακάς στα πουκάμισα.

 

 

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΣΤΥΛBabel – 2006

Στο αλληγορικό δράμα του Alejandro Iñárritu για το πώς ένας πυροβολισμός μπορεί να αλλάξει άρδην τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, ο Pitt λάνσαρε ένα hair look που μας έδειχνε πώς θα ήταν σε μερικά χρόνια από τότε -σήμερα, δηλαδή: Γκριζαρισμένοι κροτάφοι, γκριζαρισμένα μούσια. Τύφλα να 'χει ο George Clooney.

 

 

Inglorious Basterds – 2009

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΣΤΥΛ

Μπορεί η ιταλική προφορά του υπολοχαγού Aldo Raine στη σάτιρα του Quentin Tarantino να ήταν αστεία, ωστόσο η ιταλική φινέτσα στο ντύσιμό του ήταν απαράμιλλα στιλάτη. Το μουστάκι επίσης.

Fury – 2014

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΣΤΥΛ

Εδώ, ο Brad Pitt λανσάρει ένα haircut που κάνει πάταγο μέχρι τις μέρες μας: το undercut, που θέλει τα πλαϊνά μαλλιά να είναι εντελώς ξυρισμένα, την ώρα που εκείνα της κορυφής είναι πλούσια, πυκνά και μακριά.

Κάποτε στο Χόλιγουντ - 2019

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Στην ταινία του Quentin Tarantino, που του χάρισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του -Β΄ Ανδρικού Ρολου-, ο Brad Pitt παρέδωσε μερικά από τα πιο cool looks του επί οθονης, εμπνευσμένα απο τη μοδα των 70s, με το total denim και τα printed πουκάμισα να πρωταγωνιστούν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.