Ο Novak Djokovic για το στυλ του εντός και εκτός γηπέδου

Για τον Σέρβο τενίστα δεν έχει σημασία μόνο το να κρατά μία καλή ρακέτα, αλλά και να φορά ένα αξιοπρεπές καπέλο.

Μπορεί το U.S. Open να ξεκινά αύριο, Τρίτη 27 Αυγούστου, ωστόσο στο παρόν άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με την αγωνιστική πλευρά του τουρνουά, αλλά με το on and off court στυλ του Novak Djokovic.

Ο 31χρονος Σέρβος τενίστας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του αμερικάνικη εμφάνιση με την "φανέλα" της Lacoste. Ύστερα από πέντε χρόνια συνεργασίας με την ιαπωνική εταιρεία αθλητικών ειδών Uniqlo, ο Djokovic ανήκει πλέον στην οικογένεια της Lacoste, με τη γαλλική εταιρεία να είναι η επίσημη εταιρεία ένδυσής του και η οποία επιμεληθεί μία νέα σειρά ενδυμάτων και αξεσουάρ τένις.

Ο Novak Djokovic μίλησε στο Esquire για τη Lacoste, τον Andre Agassi και το στυλ του εντός και εκτός γηπέδου.

Ο Novak Djokovic για το στυλ του εντός και εκτός γηπέδου

Πιστεύει ότι η Lacoste εξακολουθεί να είναι η πιο εμβληματική εταιρεία στο τένις

Η Lacoste είναι ένα από τα πιο, αν όχι το πιο δημοφιλές, δημοφιλή brand στην ιστορία του τένις. Είναι μια εταιρεία με την οποία μεγάλωσα και επιζητούσα να τη φορέσω. Έχει καταφέρει να διατηρήσει τη φινέτσα και την ποιότητά της. Δεδομένου ότι πέρασα τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής μου, ζώντας στη Νότια Γαλλία, αισθάνομαι ότι η σύμπραξή μας είναι συμβολική για πολλούς λόγους.

ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣΟ Andre Agassi είναι ο ήρωας του στο τένις

Είναι αναμφίβολα εκείνος που έφερε την επανάσταση στο στυλ στο τένις. Ο Andre δεν επαναπαύτηκε και τόλμησε στιλιστικά. Από τα μακριά πυκνά του μαλλιά και τη χαρακτηριστική κορδέλα του (headband) μέχρι τα πολύχρωμα μπλουζάκια. Κανείς δεν είχε εμφανιστεί στο γήπεδο για να αγωνιστεί με αντίστοιχο look σαν αυτό που πρώτος λάνσαρε ο Agassi.

Για τον ίδιο, το ύφασμα είναι ό,τι πιο σημαντικό

Και για την Lacoste επίσης. Γι' αυτό και κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των συλλογών με την ομάδα του brand δώσαμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα. Όταν παίζω σκέφτομαι: Απορροφά η μπλούζα τον ιδρώτα όπως θα έπρεπε; Είναι πολύ σημαντικό για μένα να νιώθω όμορφα και άνετα με τα ρούχα που φοράω. Πρόσφατα, η Lacoste άλλαξε τα ύφασματά της, ενσωματώνοντας πιο μοντέρνες και λεπτές υφάνσεις για να αισθάνεσαι ελαφρύς σαν πούπολο στο γήπεδο.

ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣΣτον αγώνα, το καπέλο του πρέπει να είναι τέλειο

Το πιο σημαντικό εργαλείο είναι η ρακέτα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για κάθε τενίστα. Νομίζω όμως ότι το καπέλο είναι εξίσου σημαντικό, ιδίως τις ημέρες των αγωνισμάτων που έχει πολύ ζέστη και η αντανάκλαση του ηλίου καθιστά δύσκολο το έργο μας. Για μένα, ένα καπέλο δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χαλαρό, ούτε πολύ σφιχτό στο κεφάλι. Πρέπει να είναι άνετο.

Το off-court look του επενδύει στην απλότητα

Μου αρέσει να φοράω αθλητικά, casual αλλά κομψά ρούχα, που με κάνουν να αισθάνονται άνετα. Ο εαυτός μου. Λατρεύω τα sneakers και κλασικά polo μπλουζάκια, όπως επίσης τα chino παντελόνια ή τις chino βερμούδες. Η απλότητα είναι το παν για μένα στην καθημερινότητά μου. Να φανταστείς έχω δεκάδες κοστούμια, τα περισσότερα από τα οποία δεν τα έχω φορέσει ούτε μία φορά. Είναι κυρίως μαύρα και γκρι. Έχω όμως και κάποια ανοιχτόχρωμα, μπλε ή μπεζ για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣΗ συνεργασία του με τη Lacoste ξεπερνά το άθλημα

Έχουμε πολλά κοινά και επιδιώκουμε τους ίδιους στόχους. Εστιάζουμε στα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία στη ζωή. Για παράδειγμα, πριν λίγες ημέρες συναντήθηκα με παιδιά από το Ίδρυμα CityParks, τα οποία προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν ασθένειες, παθήσεις και ψυχολογικά προβλήματα που καθιστούσαν δύσκολη την καθημερινότητά τους. Και τα κατάφεραν. Κάποιο απ' αυτά είχε διατροφικά προβλήματα, κάποιο άλλο χαμηλής αυτοεκτίμησης. Μέσα από εκθέσεις που έγραψαν, περιέγραφαν το αγώνα που έδωσαν για να κατορθώσουν να γίνουν καλύτεροι. Είναι πολύ ωραίο να διαβάζουμε τέτοιες ιστορίες, επειδή τελικά αυτός είναι ο σκοπός της ζωής. Δεν είναι μόνο οι νίκες και οι αγώνες που θα κερδίσουμε, αλλά και οι πτώσεις, οι προσπάθειες για το καλύτερο. Κι αυτό είναι κάτι στο οποίο πιστεύουμε από κοινού με την Lacoste.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα