Είναι ένας από τους βασικούς συνδετικούς κρίκους της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας. Ένας μόδιστρος που ανήκει μεταξύ εκείνων που διαμόρφωσαν και όρισαν το τι εστί μόδα σήμερα. Ο λόγος για τον Ralph Lauren, που απέδειξε αυτό ακριβώς με την πρόσφατη συμμετοχή του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Ο 78χρονος Αμερικανός παρουσίασε την αντρική κολεξιόν του για το φετινό φθινόπωρο, εντάσσοντας για πρώτη φορά στο ντεφιλέ του δημιουργίες του brand του, RRL, που είναι συνυφασμένο με το workwear look, συγκεκριμένα με το western workwear look. 

Η στολή εργασίας, όπως αποκαλούμε στα ελληνικά το εν λόγω look, είναι ιδανική για τις φθινοπωρινές casual εμφανίσεις και απαρτίζεται από τα ρούχα, τα υποδήματα και τα αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τη δουλειά των μαστόρων.

Εκείνα που ταυτίστηκαν με το επάγγελμα τους και ως εκ τούτου κάθε φορά που τα βλέπουμε σε μια βιτρίνα το μυαλό μας πάει απευθείας σε χειρωνακτικά επαγγέλματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το carpenter παντελόνι, το παντελόνι εργασίας, που έχει ταυτιστεί με το επάγγελμα του ξυλουργού ή του υδραυλικού, είναι ελαφρώς χαμηλοκάβαλο, πιο στενό στη μέση και πιο φαρδύ κατά μήκος των ποδιών, με ευρύχωρες και μεγάλες πίσω τσέπες για να χωρούν τα εργαλεία δουλειάς.

Από: Esquire