Ωριμάζει σαν το παλιό καλό κρασί. Όχι το γοητευτικό πρόσωπο του George Clooney -ή μάλλον και αυτό-, αλλά το κατεξοχήν "αθάνατο" ρούχο που γίνεται ολοένα και καλύτερο όσο παλιώνει: το δερμάτινο τζάκετ. Όσο περισσότερο το φοράς, τόσο πιο πολύ παίρνει τη φόρμα του σώματός σου και αποκτά καλύτερη εφαρμογή, ενώ το ξεθώριασμα του χρώματος σε σημεία "στρατηγικής σημασίας" -για παράδειγμα στους αγκώνες, στο γιακά και γύρω από τις τσέπες- του προσδίδει χαρακτήρα και το καθιστά μοναδικό.

Κι αν η διαχρονικότητα του leather jacket είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο κάθε χειμώνα οι οίκοι μόδας φροντίζουν να "ταρακουνούν" λίγο τα πράγματα και να παρουσιάζουν μέσα από τις συλλογές τους νέες τάσεις που αφορούν το πιο ασυμβίβαστο και σκληροτράχηλο πανωφόρι. Ποιες είναι οι τάσεις για τη φετινή σεζόν;

Το καφέ δερμάτινο τζάκετ είναι ο πρωταγωνιστής

Η ηγεμονία του κλασικού και πολυφορεμένου μαύρου δερμάτινου απειλείται φέτος από το καφέ χρώμα, στο οποίο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης οι μεγαλύτεροι οίκοι, από τον Giorgio Armani και τον Louis Vuitton μέχρι τον Fendi και τον Prada, όπως επίσης και τους Brooks Brothers.

Οι προτεινόμενες αποχρώσεις είναι το σκούρο καφέ του καπνού, το σοκολατί και το ταμπά.

 

 

Το δερμάτινο τζάκετ ντύνεται με "ζεστή" επένδυση

Και ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του καφέ χρώματος, τουλάχιστον όσον αφορά στα πανωφόρια; Η γούνινη ή φλις επένδυση, που μεταμορφώνει το κλασικό leather σε shearling jacket, που φορέθηκε κατά κόρον τη δεκαετία του '70 -βλέπε τον Robert Redford στο "Ο πρωταθλητής του ιλίγγου" του 1969.

Το μπλε δερμάτινο τζάκετ είναι η πιο casual επιλογή

Εκτός από το καφέ, ένα ακόμη χρώμα έρχεται να ανταγωνιστεί φέτος το μαύρο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το μπλε, από τις πιο σκούρες έως τις πιο έντονες αποχρώσεις του, που συνδυάζεται άψογα με όλα τα βασικά χρώματα της αντρικής γκαρνταρόμπας και ολοκληρώνει με τον πιο κομψό τρόπο ένα smart casual look.

Από: Esquire ES