Τα Brogue Boots φοριούνται με κάθε smart casual σύνολο

Ας μιλήσουμε για τα δερμάτινα μποτάκια που συγκαταλέγονται στα πιο διαχρονικά υποδήματα της αντρικής γκαρνταρόμπας.

Brogues: Είναι μακράν τα πιο δημοφιλή "καλά" αντρικά παπούτσια. Η ιστορία τους ξεκίνησε στους υγρούς ιρλανδικούς βάλτους, αφού οι πρώτοι που τα φόρεσαν ήταν οι άντρες που τους διέσχιζαν με κόπο, με τις χαρακτηριστικές τρυπούλες τους να διευκολύνουν το περπάτημά τους, καθώς επέτρεπαν στο νερό να βγαίνει από 'κει. Σήμερα, οι μικρές οπές είναι περισσότερο διακοσμητικές και φυσικά σήμα κατατεθέν των brogues, παρά εξυπηρετούν κάποιον πρακτικό σκοπό.

Brogue Boots ή wingtip: Πρόκειται για παραλλαγή των κλασικών brogues, που ενδείκνυται για τους πιο κρύους μήνες του έτους και συγκαταλέγεται όχι μόνο στα πιο διαχρονικά μποτάκια, αλλά και στα πιο διαχρονικά υποδήματα της αντρικής γκαρνταρόμπας, γενικότερα.

Το χρώμα

Τα Brogue Boots φοριούνται με κάθε smart casual σύνολο

Το μαύρο χρώμα στα brogues boots είναι πολύ αυστηρό για casual ντύσιμο, ενώ το ανοιχτό καφέ πολύ casual για σακάκι και tailored παντελόνι. Συνεπώς, η καλύτερη επιλογή είναι ένα ζευγάρι σε σκούρα καφέ απόχρωση, ιδανική για κάθε περίσταση.

 

Το μέγεθος των οπών

ΑΝΤΡΙΚΑ ΜΠΟΤΑΚΙΑ

Όσο πιο μεγάλες είναι οι τρύπες στο σχέδιο των brogues, τόσο πιο casual και λιγότερο formal είναι το παπούτσι.

 

 

 

Οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί

  • Τα Brogue Boots ταιριάζουν ιδανικά με chino και τζην παντελόνια. Τα μπατζάκια τους πρέπει να τελειώνουν πάνω στο παπούτσι -να το ακουμπούν δηλαδή- ή ένα με δύο εκατοστά πάνω απ' αυτό, όταν τα μπατζάκια του τζην είναι γυρισμένα σε φαρδύ ρεβέρ.
  • Συνδυάζονται επίσης αρμονικά με μάλλινες ζακέτες και πουλόβερ, όπως επίσης με βαμβακερά t-shirts και oxfords πουκάμισα.
  • Μπορεί να μην ενδείκνυνται για ένα black tie σύνολο, ωστόσο τα συγκεκριμένα μποτάκια άνετα φοριούνται με σπασμένο ή μη κοστούμι, κυρίως μάλλινο σε κλασική γραμμή με γιλέκο ή χωρίς.

Από: Esquire 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.