Το 3-piece suit είναι το πιο κομψό κομμάτι του φθινοπωρινού στυλ

Το κοστούμι των τριών κομματιών "πατάει" τόσο στις κλασικές αξίες, όσο και στις τάσεις της σύγχρονης μόδας.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 07 Σεπτεμβρίου 2020

Σακάκι, γιλέκο, παντελόνι. Το 3-piece κοστούμι είναι η επιτομή της αρρενωπής κομψότητας. Ένα είδος κοστουμιού -το ίσως κορυφαίο- που επιστρέφει το αντρικό στυλ στη στιβαρή μόδα των δεκαετιών του 1920 και του 1930, όπως γλαφυρά έχει απεικονιστεί μέσα από τις ενδυματολογικές επιλογές του Tommy Shelby και της συμμορίας των Peaky Blinders στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του BBC.

Το 3-piece suit είναι το πιο κομψό κομμάτι του φθινοπωρινού στυλ

Οι κανόνες για να φορέσεις το κλασικό 3-piece suit σαν σύνολο

Πες "ναι" στο ψηλόμεσο παντελόνι, που θα καλύψει το κενό μεταξύ αυτού και του γιλέκου. Το γιλέκο θα πρέπει να τελειώνει στο ύψος της ζώνης και το τελευταίο κουμπί να είναι ανοιχτό. Η ζώνη καλό θα ήταν να εξαιρεθεί από το σύνολο, γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει φορτωμένο. Ωστόσο, δεν είναι απαγορευτική για μια επίσημη εμφάνιση.

Οι κανόνες για να φορέσεις το κλασικό 3-piece suit με τον πλέον σύγχρονο τρόπο

ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝΤο ύφασμα

Το κοστούμι των τριών κομματιών δεν είναι φίλος του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά των πιο δροσερών και κρύων μηνών του χρόνου. Ο πρώτος λόγος αυτονόητος: αποτελείται από τρία κομμάτια κι αν προσθέσεις σ' αυτά και το πουκάμισο, το άθροισμα μας κάνει τέσσερα (ιδρώτας). Ο δεύτερος σχετίζεται με τα βαριά υφάσματα από τα οποία είθισται να είναι καμωμένο, όπως για παράδειγμα είναι το ολόμαλλο τουίντ.

 

ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝΤο χρώμα

Κλασική επιλογή αποτελούν το μαύρο και οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε και του γκρι. Με δεδομένο όμως ότι οι φετινές τάσεις στο tailoring δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα έντονα χρώματα, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και πολυφορεμένα, το 3-piece suit άνετα μπορεί να φορεθεί στο ζεστό βουργουνδί, το παλιομοδίτικο ταμπά, ακόμα και στο φωτεινό θαλασσί. Όπως επίσης στην printed εκδοχή του, με προτεινόμενα σχέδια το ριγέ και το καρό.

 

 

ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝΤα παπούτσια

Τρεις τύποι υποδημάτων που ταιριάζουν ιδανικά με το κοστούμι των τριών κομματιών και τον στιβαρό χαρακτήρα του είναι σχεδόν κάθε επίσημο παπούτσι: από τα oxfords, τα brogues και τα monk straps μέχρι τα loafers, ακόμα και τα δερμάτινα sneakers στην περίπτωση που επιλέξεις να υιοθετήσεις ένα περισσότερο smart casual, παρά formal look.

 

 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι