Οι στιλιστικοί όροι που σου διέφευγαν μέχρι σήμερα

Houndstooth; Selvedge; Trilby;

Το λεξιλόγιο του αντρικού στυλ δεν περιορίζεται στο 3 piece suit, στον κόμπο Windsor, στη μανσέτα και στο ρεβέρ. Υπάρχουν στιλιστικοί όροι που αναγράφονται στην αγγλική, δεν συναντώνται συχνά και λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τι σημαίνουν. Συγκεντρώσαμε δέκα από αυτούς και μαζί τις ερμηνείες τους.

Boatneck 

Οι στιλιστικοί όροι που σου διέφευγαν μέχρι σήμερα

Γνωστή και ως scoop neck, η boatneck είναι η φαρδιά οβάλ λαιμόκοψη, που στη κυρίως γυναικεία μόδα συναντάται ως "χαμόγελο"., μιας και τις περισσότερες φορές αποκαλύπτει τους ώμους. Στην αντρική πάλι, το boatneck t-shirt για παράδειγμα έχει ένα άνοιγμα που φτάνει μέχρι την κλείδα.

Gingham

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙΚαρό σχέδιο, που έχει ταυτιστεί με την indie και mod μουσική των 60s και αποτελείται από δύο μόνο χρώματα, το ένα εκ των οποίων είναι αυστηρά το λευκό.

 

 

 

 

Herringbone

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙ

Στα ελληνικά μεταφράζεται ως ψαροκόκαλο και είναι ένα ζιγκ ζαγκ σχέδιο από τουίντ ύφασμα, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παλτό και κοστουμιών.

Houndstooth

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙΉ αλλιώς πιε ντε πουλ. Είναι ένα σχέδιο που ανήκει στην κατηγορία των καρό και συναντάται κυρίως σε μαύρο με λευκό ή σε μπεζ με καφέ χρωματικό συνδυασμό.

 

 

 

 

Selvedge

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙ

Πρόκειται για το τζην παντελόνι με την χοντρή ύφανση που ενδείκνυται για το χειμώνα και τα μπατζάκια του γυρίζουν σε ρεβέρ, από το οποίο ξεπροβάλλει το σήμα κατατεθέν του, οι κόκκινες ραφές.

Seersucker

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙ

H αγγλική λέξη seersucker προέρχεται από τα περσικά και τις λέξεις sheer και shakar, που σημαίνουν γάλα και ζάχαρη και παραπέμπουν στην ανάγλυφη υφή του υφάσματος. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό ύφασμα, ελαφρύ, δροσερό και γκοφρέ ύφασμα, που λόγω της ζαρωμένης ύφανσής του καθιστά περιττό το σιδέρωμα, ενώ αφήνει το δέρμα να αναπνέει.

Peak γιακάς

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙ

Πρόκειται για ένα γιακά που υπάρχει ως επί το πλείστον στα επίσημα σακάκια και κοστούμια. Χαρακτηριστικό του είναι η έντονη "μύτη" που σχηματίζει το πέτο και η οποία "δείχνει" τους ώμους. Το σχήμα αυτό τονίζει τον κορμό και διευρύνει την πλάτη του άντρα.

Trilby

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙ

Ή αλλιώς ρεπούμπλικα. Ένα καπέλο που θυμίζει αρκετά το διάσημο fedora, ωστόσο διαφοροποιείται απ΄ αυτό σε σημαντικά σημεία: πρώτον, στην ποιότητα -η ρεπούμπλικα είναι κατά κύριο λόγο κατασκευασμένη από φτηνιάρικα υλικά, δεύτερον, στο γείσο του, που είναι εμφανώς πιο στενό από εκείνο του fedora και άκαμπτο.

Chalk stripe

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙΟι κάθετες ρίγες των κοστουμιών που είναι λεπτές και αχνές σαν κιμωλία.

 

 

 

 

 

Pinstripe

ΑΝΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ ΟΡΟΙΕίναι επίσης κάθετες και λεπτές ρίγες, μόνο που εδώ το χρώμα τους είναι πιο έντονο και η απόσταση μεταξύ τους πιο μικρή.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.