Το boxy κοστούμι του Henry Golding είναι η τελευταία λέξη της μόδας

Φαρδιές γραμμές, επιβλητική σιλουέτα, αρρενωπό στυλ.

Στα μακρινά 20s και 30s, το σημαντικότερο κομμάτι της αντρικής γκαρνταρόμπας ήταν το κοστούμι. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, στο γραφείο, στη διασκέδαση, ακόμα και στο σπίτι, οι άντρες φορούσαν κοστούμι. Εκτός κι αν η εργασία τους ήταν χειρωνακτική ή αφορούσε τον αθλητισμό.

Η γραμμή δεν ήταν επ' ουδενί στενή, όπως είναι αυτή που χαρακτηρίζει το σημερινό "μοντέρνο", αλλά oversized με φαρδιά παντελόνια και σακάκια με τετραγωνισμένους ώμους, που έκαναν τη σιλουέτα πιο επιβλητική. Πάρε για παράδειγμα, αυτά που φορούν ο Τommy Shelby και η συμμορία του στη σειρά του BBC, Peaky Blinders, αλλά και εκείνα που ταυτίστηκαν με το στυλ των μαφιόζων.

Το boxy κοστούμι του Henry Golding είναι η τελευταία λέξη της μόδας

Κι επειδή η μόδα κάνει κύκλους, το boxy tailoring πρωταγωνιστεί φέτος στις μεγαλύτερες τάσεις του αντρικού στυλ, αποδεικνύοντας ότι το oversized look δεν απευθύνεται μόνο σε εφήβους και skaterboys, ούτε όμως και σε casual, sporty εμφανίσεις. Η ζωντανή απόδειξη έρχεται από τον Henry Golding.

ΦΑΡΔΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑΤον βρετανικής καταγωγής Μαλαισιανό ηθοποιό, που από το 2014 είναι ο παρουσιαστής του The Travel Show του BBC και πρόσφατα συμπρωταγωνίστησε με την Blake Lively στο θρίλερ του Paul Feig, A Simple Favor (2018).

Ο 31χρονος βρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό Variety, έχοντας υιοθετήσει το boxy tailoring trend: φαρδύ παντελόνι κοστουμιού, άνετο πουκάμισο και ένα ευρύχωρο μακρύ σακάκι, που θύμιζε παλτό.

Style tip: Το μυστικό για να υιοθετήσεις το oversized κοστούμι με κομψό τρόπο είναι να επενδύσεις σε κλασικές αποχρώσεις και σε ήσυχους χρωματικούς συνδυασμούς. 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.