Οι πιο στιλάτοι ρόλοι του Ryan Gosling

Ο Αμερικανός ηθοποιός προσθέτει κάθε χρόνο άλλη μία σπουδαία στιλιστική ερμηνεία.

Είτε φορά t-shirt είτε επίσημο κοστούμι, ο Ryan Gosling μοιράζει απλόχερα μαθήματα στυλ. Χωρίς να ακολουθεί πεπατημένες, δίχως να φτάνει όμως ποτέ σε σημεία υπερβολής, ο Αμερικανός ηθοποιός καταφέρνει να ακροβατεί στην λεπτή κόκκινη γραμμή ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, με τέτοιον τρόπο ώστε σχεδόν πάντα να είναι μπροστά από την εποχή του· ο Gosling δείχνει τον δρόμο, το αντρικό κοινό ακολουθεί. Ακόμα κι όταν ξεθάβει τζην μπουφάν από τα μακρινά αλλά αγαπημένα 80s.

Πέρσι τέτοιο καιρό τον χαζέψαμε στο Blade Runner 2049 να δείχνει πώς, πού και με τι φοριέται σωστά το shearling τζάκετ. Κατάφερε μάλιστα, έστω για λίγες στιγμές, να μας κάνει να ξεχάσουμε το bomber τζάκετ με τον σκορπιό στην πλάτη από το Drive (2011) - ένα κομμάτι που όλοι αγάπησαν, ελάχιστοι τόλμησαν να φορέσουν. Μάλιστα τα παραδείγματα αυτά αποτελούν δύο μόνο σταθμούς στη μεγάλη λίστα (η οποία συνεχώς μεγαλώνει) από εξαιρετικές στιλιστικές ερμηνείες του Ryan Gosling.

The Nice Guys (2016)

Οι πιο στιλάτοι ρόλοι του Ryan Gosling

Χαρακτήρας: Holland March

Κομμάτι-κλειδί: Power Suit

Μία μικρή παρένθεση στους συνήθως δραματικούς ρόλους που αναλαμβάνει με μία ανάλαφρη ντετεκτιβική κωμωδία στους δρόμους του τροπικού Μαΐάμι. Λαμέ κοστούμια, χαβανέζικα πουκαμίσα, μουστάκια από τα 70s πρωταγωνιστούν σε κάθε λεπτό της ταινίας. Εκείνος όμως καταφέρνει να ξεφύγει, ακόμα και από αυτόν τον στιλιστικό χαμό, φορώντας ένα power suit πολύ πριν γίνει cool.

Lars and the Real Girl (2007)

Ryan Gosling Πουλόβερ

Χαρακτήρας: Lars

Κομμάτι-κλειδί: Πλεχτά πουλόβερ

Όχι ακριβώς το style icon που έχεις συνηθίσει, ο Lars καταφέρνει να δώσει μαθήματα στυλ με τον πιο απροσδόκητο τρόπο: τα πλεχτά πουλόβερ που ήταν τελείως εκτός μόδας εκείνη την εποχή. Φέτος πάλι βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών. Ευτυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Lars.

Crazy Stupid Love (2011)

Ryan Gosling Crazy Stupid Love

Χαρακτήρας: Jacob Palmer

Κομμάτι-κλειδί: Χρωματιστά κοστούμια

Στον ρόλο του σύγχρονου playboy, η ταινία δεν ενδείκνυται για αντρικά γούστα. Εκείνες όμως έκαναν σαν τρελές για το στο στυλ του ακόμα κι όταν ακροβατούσε με το μετροσέξουαλ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έβαλε ξανά τα χρωματιστά και -κυρίως- τα πράσινα κοστούμια στη μόδα.

The Place Beyond The Pines (2013)

Ryan Gosling δερμάτινο

Χαρακτήρας: Luke Glanton

Κομμάτι-κλειδί: Κόκκινο δερμάτινο

Πολλά τατουάζ ακόμα και στο πρόσωπο, ξανθά μαλλιά με οξυζενέ, λευκά t-shirt και κόκκινο δερμάτινο σαν στολή εργασίας για μηχανόβιες διαδρομές, ο Ryan Gosling στην ίσως πιο street style ερμηνεία του. 

La La Land (2016)

Camp collar Πουκάμισο Ryan Gosling

Χαρακτήρας: Sebastian

Κομμάτι-κλειδί: Πουκάμισο με φαρδύ γιακά (camp collar)

Στην αντίπερα όχθη του προηγούμενου ρόλου, ο Sebastian κουβαλά όλο το coolness του παλιού Χόλιγουντ στην πιο jazz εκδοχή του. Ναι, ακόμα κι όταν φορά τα ξεχασμένα από τον χρόνο campo collar πουκάμισα.

Gangster Squad (2013)

Ryan Gosling 3-piece suit

Χαρακτήρας: Jerry Wooters

Κομμάτι-κλειδί: 3-piece suit

Κάποια χρόνια πριν τους Peaky Blinders τα κοστούμια των τριών κομματιών είχαν κάνει ξανά την εμφάνισή τους, ύστερα από την απόλυτη κυριαρχία τους στα 30s, σε αυτήν την όχι και τόσο επιτυχημένη αστυνομική περιπέτεια εποχής. Ότι όμως δεν κατάφερε να κάνει η ταινία, δηλαδή να ξεχωρίσει, το κατάφερε ο Gosling δίνοντας μία πολύ ωραία επιλογή για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Blade Runner 2049

Gosling δερμάτινο

Χαρακτήρας: 'K'

Κομμάτι-κλειδί: Shearling τζάκετ

H δυστοπία στο κοντινό μέλλον, όπου τα πάντα μοιάζουν χειρότερο και πιο σκοτεινά, κουβαλά τουλάχιστον αξεπέραστο στυλ.

Drive (2011)

Ryan Gosling Bomber τζάκετ

Κομμάτι-κλειδί: Ξέρεις καλά για ποιο πράγμα μιλάμε

Ο σχεδόν αμίλητος, αινιγματικός, σπάνια ρομαντικός και πάρα πολύ βίαιος ανώνυμος χαρακτήρας της ταινίας βρίσκεται στα highlights των κινηματογραφικών ρόλων της τελευταίας δεκαετίας. Που ξεχώρισε το στυλ του Gosling; Από τα παπούτσια μέχρι τα πουκάμισα, κι από το κούρεμα μέχρι το εμβληματικό bomber τζάκετ το Drive έγραψε στιλιστική ιστορία. Όμως, σε αντίθεση με άλλες εμφανίσεις του, αυτή εδώ είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί στην πραγματική ζωή. Θα χρειαστεί να είσαι ένας επικίνδυνος κασκαντέρ για να μπορέσεις να φορέσεις αυτά τα ρούχα δίχως να σε φορέσουν εκείνα πρώτα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα