Θέλεις να ντύνεσαι απλά, αλλά κομψά. Το στυλ σου να είναι μοντέρνο, αλλά κλασικό ταυτοχρόνως. Να μην το "πολυκουράζεις" και να καταναλώνεις το μίνιμουμ για να πετύχεις το μάξιμουμ. Πού θα απευθυνθείς για λίγη βοήθεια ώστε να "χτίσεις" μία απλή, κλασική και φινετσάτη εμφάνιση; Στον Jake Gyllenhaal, που είναι υπέρ του μινιμαλισμού, τουλάχιστον όσον αφορά στη μόδα, και καταφέρνει πάντα να είναι στην πένα, ακόμα και όταν φορά ένα t-shirt και ένα τζάκετ.

Ο 42χρονος Αμερικανός ηθοποιός -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 19 Δεκεμβρίου του 1980- ακολουθεί τις τάσεις μόδας πάντα με μέτρο. Ποτέ δεν θα τον δεις με ένα oversized παλτό και ένα ζευγάρι ογκώδη αθλητικά παπούτσια, που είναι trend. Έχει διαμορφώσει το προσωπικό του στυλ, που "πατά" πάνω σε κλασικές αξίες, τις οποίες φροντίζει να επικαιροποιεί αναλόγως την περίσταση με τον πιο ευρηματικό τρόπο.

Για παράδειγμα, τη μία ημέρα συνδυάζει ένα λευκό t-shirt με ένα bomber jacket και tailored παντελόνι και την επόμενη, το φορά με πράσινο κοστούμι. Μία στιλιστική επιλογή που απαλύνει τη χρωματική εκκεντρικότητα του δεύτερου. Μπορεί κανείς λοιπόν να τον κατηγορήσει ότι ντύνεται εκ του ασφαλούς; Σίγουρα, όχι.

Ένα ακόμα στοιχείο που αφορά το στυλ του Gyllenhaal και αξίζει να αναφερθεί είναι η λιτότητα στα αξεσουάρ. Για την ακρίβεια, η παντελής έλλειψη αυτών, ακόμα κι όταν φορά κοστούμι.

Εν ολίγοις, το ταλέντο του στο ντύσιμο οφείλεται στην τάση της αφαίρεσης, όχι της πρόσθεσης. Την επόμενη φορά λοιπόν που λόγω άγχους να "χτίσεις" ένα κομψό σύνολο, αρχίσεις να βάζεις κι αυτό το αξεσουάρ και το άλλο και το παράλλο, θυμήσου τον Jake Gyllenhaal και μιμήσου το παράδειγμά του.