Όταν ο καιρός είναι βροχερός, το ιδανικό πανωφόρι για να παραμείνεις στεγνός είναι ασυζητητί το κλασικό αδιάβροχο. Πρακτικό είναι σίγουρα . Είναι όμως και κομψό; Μάλλον "ατσούμπαλο και κακόγουστο", είναι η πρώτη σου σκέψη στην ερώτηση.

Σκέψη που αποδεικνύεται λανθασμένη, μιας και τα τελευταία χρόνια οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές στον χώρο της μόδας έχουν αναγάγει το αδιάβροχο και δη εκείνο που είναι διάφανο, στο must have κομμάτι του φθινοπωρινού/χειμωνιάτικου στυλ αντρών και γυναικών.

Ο Christian Bale με διάφανο αδιάβροχο στο American Psycho.

Το μήκος

Το πιο κλασικό, αλλά και κομψό και ταυτόχρονα πιο ασφαλές στην περίπτωση που έξω ρίχνει καρέκλες, μήκος στο αδιάβροχο είναι το μακρύ. Να τελειώνει δηλαδή λίγο πιο κάτω από τα γόνατα, όπως συμβαίνει στο διαχρονικό μακρύ παλτό.

 

 

 

Το χρώμα

Τη φετινή σεζόν, το χρώμα που πρωταγωνιστεί στα αδιάβροχα είναι το κίτρινο. Ωστόσο, ένα μαύρο αποτελεί πάντα μία all time classic επιλογή, ενώ ένα με διαφάνειες μία σαφώς πιο μοντέρνα και εκκεντρική.

 

 

 

Οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί

Μπορείς να συνδυάσεις το αδιάβροχο παλτό κυριολεκτικά με κάθε outfit που μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και με κοστούμι, σεταρισμένο ή "σπασμένο", γραβάτα και καλά δερμάτινα δετά παπούτσια.

 

 

 

Από: Esquire ES