Δύο πράγματα συμβαίνουν συνήθως τις ημέρες και τις νύχτες των γιορτών και αφορούν το στυλ μας: Είτε το παρακάνουμε, φορώντας ό,τι πιο καλό και λαμπερό έχουμε στη ντουλάπα, είτε μας πιάνει μία απέχθεια και ρίχνουμε πάνω μας ένα πλεκτό πουλόβερ. Συνθέτουμε δηλαδή δύο ακραία look, που και τα δύο τείνουν στην υπερβολή –σε διαφορετική εκδοχή στο καθένα-, την ώρα που μπορούμε πολύ απλά να επενδύσουμε στη διαχρονική αξία της κομψής λιτότητας.

Τι ακριβώς εννοούμε; Ο Jon Hamm έχει την απάντηση.

Ο Don Draper της καρδιάς μας απαθανατίστηκε από τον φακό σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη με ένα γκρι καρό κοστούμι, λευκό πουκάμισο, μπλε γραβάτα με χαλαρό κόμπο –η σημασία της sprezzatura- και καμηλό μακρύ παλτό. Σύνθεσε ένα σύνολο που είναι μεν κομψό, χαλαρό και άνετο δε χωρίς εκκεντρικότητες και "φλυαρίες", εμπνευσμένο από το κλασικό, επίσημο αντρικό ντύσιμο.

Άλλωστε, μετά από επτά σεζόν στο Mad Men και αφού έβαλε-έβγαλε δεκάδες κοστούμια, ο Hamm γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η αίσθηση του καλού γούστου και του αρρενωπού στυλ δεν πηγάζει μέσα από "θορυβώδη", looks, αλλά από λιτά σύνολα που βασίζονται σε κλασικές αξίες και δίνουν μεγάλη σημασία στη μικρή λεπτομέρεια.

Από: Esquire IT