Η στολή εργασίας είναι η τάση μόδας του φετινού χειμώνα

Το αντρικό look για το 2019 είναι το workwear και σε θέλει πάνω απ' όλα άνετο.

Πάει ο παλιός ο χρόνος, το νέο έτος είναι εδώ και επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, οι τάσεις μόδας επιτάσσουν ζεστασιά, άνεση και πρακτικό στυλ. Τα τρία αυτά χαρακτηριστικά ορίζουν το workwear look. Σε απλά ελληνικά το look που παραπέμπει στη στολή εργασίας και το οποίο συνθέτουν τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τη δουλειά των μαστόρων (ξυλουργοί, υδραυλικοί) και των λοιπών χειρωνακτικών επαγγελμάτων.

Τα υφάσματα και τα υλικά που συνθέτουν το workwear look

  • Μαλλί
  • Φλις
  • Τζην
  • Φανέλα
  • Κερωμένο δέρμα
Η στολή εργασίας είναι η τάση μόδας του φετινού χειμώνα

Τα βασικά κομμάτια του workwear look

Το παρκά

WORKWEAR LOOKΧάρη στις πολλές τσέπες που διαθέτει και στη γούνινη επένδυση στο εσωτερικό, ακόμα και στην κουκούλα του, το παρκά είναι το κατάλληλο πανωφόρι για να είσαι ζεστός, στιλάτος και άνετος. Το πιο δημοφιλές χρώμα του είναι το χακί, κυκλοφορεί ωστόσο σε μαύρο, γκρι και μπλε, ακόμα και σε πιο φωτεινές αποχρώσεις - κίτρινο για παράδειγμα.

Το hoodie

WORKWEAR LOOKΌταν μιλάμε για άνετο και πρακτικό στυλ δεν γίνεται να λείπει από την γκαρνταρόμπα το hoodie. Το αθλητικό φούτερ με την κουκούλα που κυκλοφορεί με φερμουάρ ή χωρίς και λέγεται ότι πρωτολανσαρίστηκε από την εταιρεία αθλητικών ειδών Champion, δεκαετίες πριν στα μακρινά 30s.

Το φανελένιο πουκάμισο

WORKWEAR LOOKΤο χαρακτηριστικό πουκάμισο με τα πολύχρωμα καρό σχέδια που θυμίζει ξυλοκόπο, φοριέται τόσο σαν πουκάμισο μέσα ή έξω από ένα κλασικό τζην παντελόνι, όσο και σαν τζάκετ πάνω από ένα λευκό t-shirt συνδυασμένο με ένα khaki παντελόνι.

 

Το αμάνικο μπουφάν

WORKWEAR LOOK

Επέλεξε ένα σχέδιο στις αποχρώσεις του μαύρου, μπλε και γκρι που συνδυάζονται εύκολα και φόρεσε από μέσα ένα φούτερ ή ακόμα και τζην μπουφάν με t-shirt. 

Το chino παντελόνι

WORKWEAR LOOKΌχι το κλασικό chino που ταιριάζει ιδανικά με blazer και πουκάμισο, αλλά εκείνο που παραπέμπει περισσότερο στο khaki παντελόνι και είναι ευρύχωρο στους μηρούς. 

 

 

 

 

Τα μποτάκια ορειβασίας

WORKWEAR LOOKΑντέχουν το κρύο, τη βροχή και το χιόνι. Άλλωστε, η ανθεκτικότητά τους είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που τα έκανε κατάλληλα για σκληρές αντρικές εργασίες.

 

Τα αξεσουάρ που ολοκληρώνουν το workwear look

  • Ο ζεστός μάλλινος σκούφος
  • Το πρακτικό backpack
  • Ένα ζευγάρι στιλάτες ριγέ κάλτσες

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα