Ο Christopher των Sopranos ήταν ο πρωτοπόρος του Sleazy Style

Ο ανιψιός του Tony ήταν μίλια μπροστά στιλιστικά. Κι αυτή είναι η απόδειξη.

Σήμερα συμπληρώνονται 22 χρόνια από την πρώτη προβολή του πρώτου επεισοδίου της καλύτερης σειράς όλων των εποχών. Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το Sopranos, τότε σίγουρα το μυαλό σου κατακλύζουν χιλιάδες αναμνήσεις: Ιταλοαμερικάνικη προφορά, οικογενειακά τραπέζια γεμάτα υπερβολές, πισώπλατα μαχαιρώματα ανάμεσα σε συγγενείς, τα νεύρα του Tony Soprano, η Dr. Melfi, η περιβόητη τελευταία σκηνή που έπεσε "μαύρο" και, γενικά, εικόνες, χαρακτήρες και καταστάσεις που χαράχτηκαν για πάντα στο μυαλό.

O Christopher παρέδιδε μαθήματα sleazy style σε ένα ρεσιτάλ αδιαφορίας για το καλό γούστο

Αν πάλι δεν είχες την τύχη να παρακολουθήσεις τη μαφιόζικη saga, υπάρχει ένας χαρακτήρας που ήταν μίλια μπροστά όσον αφορά το στυλ του, σε τέτοιο βαθμό ώστε τελικά να αποτελεί cult είδωλο. Ένας στιλιστικός ήρωας που αξίζει να γνωρίσεις. Όλα όσα κάνουν σήμερα τον Justin Bieber να φιγουράρει συνεχώς στo section με το τι δεν πρέπει να κάνεις στιλιστικά, ήταν απλά μία καθημερινότητα για τον ανιψιό του Tony Soprano. Την ίδια στιγμή που οι συμπρωταγωνιστές του τιμούσαν τους old school κώδικες του οργανωμένου εγκλήματος, ο Christopher Moltisanti (Michael Imperioli) παρέδιδε ταχύρυθμα μαθήματα απεριποίητου στυλ σε ένα ρεσιτάλ αδιαφορίας για το καλό γούστο.

Ο Christopher των Sopranos ήταν ο πρωτοπόρος του Sleazy Style

Κοιτάζοντας παλιά stills της σειράς τον βλέπουμε σε όλο το sleazy μεγαλείο του: Χαλαρός στο σαλόνι, ντυμένος με τζάκετ από γυαλιστερή φόρμα και άσπρο φανελάκι, δεν διστάζει να συνδυάσει την χρυσή καδένα με το "ψαράδικο" καπέλο. Γιατί, αν για μία στιγμή πίστεψες ότι τα πράγματα δεν ήταν αρκετά υπερβολικά, ήρθε το αξεσουάρ ψαρέματος για να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή στο στυλ το νεαρού μαφιόζου. Κανείς δεν ξέρει αν στο βάθος ο θείος του γελά ή επιβραβεύει σιωπηρά το θράσος του ανιψιού του.

Τι είναι όμως, τελικά, το sleazy style; Καταρχάς ήταν η χειρότερη τάση μόδας του προπροηγούμενου καλοκαιριού. Αν έπρεπε όμως να δώσουμε έναν ορισμό είναι οι παράταιροι χρωματικά συνδυασμοί, οι λανθασμένες επιλογές στο ποιο κομμάτι πάει με τι, μία λανθάνουσα εφηβική επαναστατικότητα,  στιλιστικά hacks κλεμμένα από το μεγάλο βιβλίο των drug dealers και, με λίγα λόγια, όλα όσα πρεσβεύει ο Jonah Hill στην παρακάτω φωτογραφία. Ή για να το πούμε πιο σωστά: Το στυλ που φωνάζει "δεν μου καίγεται καρφί".

Jonah Hill

Μάλιστα στην περίπτωση του Christopher Moltisanti το sleazy style πήγε ένα βήμα παρακάτω, αφού ακόμα κι όταν ντυνόταν επίσημα για τις ανάγκες της δουλειάς, φρόντιζε πάντα να κάνει κάποια μικρά λάθη, τα οποία τόνιζαν το διαζύγιο που είχε πάρει από το καλό γούστο: Ακόμα και με γκρίζο κοστούμι κατάφερνε, φορώντας την ίδια απόχρωση παντού, να δείχνει σα να φορά πιτζάμα.

Christopher Molitsanti Tony Soprano

Όσο για τα αγαπημένα του αξεσουάρ; Οτιδήποτε θα τον έκανε να ξεχωρίσει. Φυσικά σχεδόν ποτέ για καλό.

Christopher Moltisanti Tony Soprano Paulie

Γιατί, ειλικρινά τώρα, ποιος δεν θα έβγαζε το καπέλο σε έναν τύπο με το μπλαζέ ύφος του Christopher Moltisanti την ώρα που συνδυάζει τη μοβ γράβατα με μαύρα γυαλιά και κολάρο σε κηδεία; Ο ανιψιός του Tony Soprano ήτα πολύ μπροστά από την εποχή του. Ένας πραγματικός θεός του sleazy style πριν καν αυτό γίνει μόδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.