Είναι γεγονός ότι η σύγχρονη μόδα έχει την τάση να ανατρέχει στο παρελθόν και να επαναφέρει στο προσκήνιο όχι μόνο τάσεις και ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ περασμένων δεκαετιών, αλλά ακόμη και brands. Εταιρείες ένδυσης και υπόδησης που μπορεί κάποτε να μεγαλούργησαν, αλλά στην εποχή μας θεωρούνται ξεπερασμένες. Ανάμεσα σ' αυτές συναντάμε φέτος την FILA, που αν και μέχρι πρότινος βρισκόταν στο περιθώριο, τώρα κάνει δυναμικό come back στο sportswear.

Μαζί με τα sports brands Champion, Diadora, Kappa, Urban Outfitters και Ellesse, η ιταλική εταιρεία που εδρεύει στη Σεούλ επανασυστήνει τη vintage γοητεία της, λανσάροντας στις ανανεωμένες συλλογές της old-fashioned κομμάτια με ένα contemporary touch. Έτσι, μετά την επανακυκλοφορία των εμβληματικών αθλητικών παπουτσιών της, η τελευταία της μεγάλη κίνηση ακούει στο όνομα Fila Fjord.

Πρόκειται για μία premium casual-wear συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019-2020, που έκανε παγκόσμια πρώτη στο Pitti Uomo 95.

Αποτελείται από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, κατασκευασμένα από φυσικά, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και συγκεκριμένα, περιλαμβάνει tailored μάλλινα παλτό, κασμιρένια πουλόβερ και γιλέκα, βερμούδες, ακόμη και πουκάμισα.

Πίσω από τη δημιουργία τους βρίσκεται η καλλιτεχνική διευθύντρια της FILA, Astrid Andersen.

"Στόχος μας είναι η στροφή σε έναν περισσότερο βιώσιμο και άνετο τρόπο ζωής", δήλωσε η Δανή σχεδιάστρια και τόνισε ότι η συγκεκριμένη συλλογή είναι εμπνευσμένη από την παράδοση του ιταλικού brand στην αθλητική ένδυση, τη φύση και την σκανδιναβική αρχιτεκτονική.

Από: Esquire IT