Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι πολύ με τη μόδα για να διαπιστώσεις ότι κάποια χρώματα σε κάνουν να δείχνεις πιο ωραίος σε σχέση με κάποια άλλα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτός απλός: Δένουν καλύτερα με τα χρώματα του προσώπου, των ματιών και των μαλλιών σου, δηλαδή με τον τόνο της επιδερμίδας σου. 

Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Ο συγκεκριμένος τύπος συνοδεύεται συνήθως από ανοιχτόχρωμα μαλλιά και μάτια.

Τα χρώματα που σου ταιριάζουν: Για να χαρίσεις ζωντάνια, φως και θέρμη στο δέρμα σου, δημιουργώντας ένα όμορφο κοντράστ, προτίμησε σκούρα χρώματα, από το γκρι, το καφέ και το κυπαρισσί μέχρι το μπλε. Το λευκό είναι επίσης ένα χρώμα που σου πηγαίνει.

Και εκείνα που καλό είναι να αποφεύγεις: Τις παστέλ αποχρώσεις, τα ουδέτερα χρώματα, όπως είναι το μπεζ και το κόκκινο. Προτίμησε την σκούρα, βαθιά απόχρωση του μπορντό ή βουργουνδί.

Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα

Ο συγκεκριμένος τύπος, που σε κάνει να δείχνεις ηλιοκαμένος χειμώνα - καλοκαίρι, συνοδεύεται συνήθως από σκούρα, καστανά μαλλιά και γαλανά, πράσινα ή καστανά μάτια.

Τα χρώματα που σου ταιριάζουν: Στον σταρένιο τόνο δέρματος πηγαίνουν σχεδόν όλα τα χρώματα, λόγω της ζεστασιάς που αποπνέει. Ωστόσο κάποιες αποχρώσεις του πηγαίνουν λίγο καλύτερα: αυτές που είναι σαφώς πιο ανοιχτές ή σκούρες, όπως επίσης και εκείνες που είναι έντονες χρωματικά. Για παράδειγμα, επέλεξε αντί για το μοβ, το ματζέντα ή αντί για το μπεζ της άμμου, το κλασικό, θαμπό μπεζ.

Και εκείνα που καλό είναι να αποφεύγεις: Τα χρώματα που βρίσκονται κάπου στη μέση. Δεν είναι δηλαδή ούτε πιο έντονα ανοιχτόχρωμα από την επιδερμίδα σου, ούτε πιο σκουρόχρωμα. Επιπλέον, ξεχνάς το φιστικί, το μουσταρδί και το καφέ της μόκας, καθώς το σταρένιο δέρμα περιλαμβάνει κίτρινες και πράσινες αποχρώσεις στον τόνο του.

Αν έχεις σκουρόχρωμη επιδερμίδα

Ο συγκεκριμένος τύπος συνοδεύεται συνήθως από σκούρα, μαύρα μαλλιά και σκούρα μάτια.

Τα χρώματα που σου ταιριάζουν: Τα έντονα, φωτεινά χρώματα που έρχονται σε κομψή αντίθεση με το δέρμα σου, από το μπλε του κοβαλτίου και το κλασικό κόκκινο μέχρι το σμαραγδί. Προσοχή όμως, οι συγκεκριμένες αποχρώσεις πρέπει να "παντρεύονται" με κλασικά χρώματα, όπως είναι το μαύρο, το σκούρο μπλε και το ανθρακί. 

Και εκείνα που καλό είναι να αποφεύγεις: Ένα και μοναδικό για την περίπτωσή του, το καφέ.