Ο Bradley Cooper πάντοτε λάτρευε το κλασικό στυλ

Για κάποιους το look του θυμίζει διευθυντή τράπεζας, για κάποιους άλλους είναι απλά βαρετό. Όλοι συνηγορούν όμως στο εξής: Ξέρει πώς να ντύνεται κλασικά, χωρίς λάθη.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 05 Ιανουαρίου 2022

Από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ με μία 20ετή εμπειρία υποκριτικής στην πλάτη, ο Bradley Cooper πραγματοποίησε το 2019 την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά με το "Ένα Αστέρι Γεννιέται". Το τρίτο κατά σειρά remake της ομώνυμης ταινίας του 1937, στο οποίο συνυπογράφει μαζί με τους Eric Roth και Will Fetters το σενάριο και συμπρωταγωνιστεί με την Lady Gaga.

Η προσπάθειά του κρίθηκε επιτυχημένη και κέρδισε 8 συνολικά υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ αυτών Καλύτερης Ταινίας, Τραγουδιού και Α' Αντρικού Ρόλου για τον ίδιο.

Εξέλιξη σε πορεία και στυλ

Αναμφίβολα, η πορεία του Αμερικανού ηθοποιού στη μεγάλη οθόνη, που κλείνει σήμερα τα 47 του χρόνια (γεννήθηκες στις 5 Ιανουαρίου 1975), έχει περάσει από διάφορα στάδια και η εξέλιξή του διαγράφει μία σταθερή ανοδική πορεία. Παρομοίως και το στυλ του, που έχει μεταβεί σε μία σαφώς πιο σοφιστικέ πλευρά. 

Ο Bradley Cooper πάντοτε λάτρευε το κλασικό στυλ

Ο Cooper έχει πειραματιστεί αρκετά στιλιστικά, εντός και εκτός κόκκινου χαλιού: δερμάτινα μπουφάν, εμπριμέ πουκάμισα, t-shirts μέσα από κοστούμια, μπλουζάκια με βαθιά V λαιμόκοψη και χαϊμαλιά στο λαιμό. Η τελευταία επιλογή αποτελεί την ίσως πιο τολμηρή για εκείνον.

Σήμερα και μετά από αρκετούς πειραματισμούς, φαίνεται να βρήκε επιτέλους το προσωπικό του στυλ, τουλάχιστον αυτό που αφορά τις επίσημες εμφανίσεις του. Έχει κλασικές αναφορές, είναι εμπνευσμένο από τους δανδήδες και πατά πάνω στις βασικές παραδοσιακές αρχές του tailoring.

Στο κόκκινο χαλί των μεγάλων κινηματογραφικών διοργανώσεων, επενδύει σχεδόν πάντα στο black tie look, είτε στην μαύρη, είτε στην μπλε εκδοχή του.

ΜΠΡΑΝΤΛΕΪ ΚΟΥΠΕΡ

Ωστόσο, στις Χρυσές Σφαίρες του 2019 τον είδαμε για πρώτη φορά να φορά λευκό σμόκιν, συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο και μαύρο παπιγιόν, κρατώντας σφιχτά το χέρι της Irina Shayk με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη, αλλά δεν είναι πλέον ζευγάρι.

ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

Από την άλλη, όταν η περίσταση απαιτεί ένα επίσημο, αλλά πιο χαλαρό dress code, ο Cooper δείχνει ψήφο εμπιστοσύνης στο three-piece κοστούμι, φορεμένο πάντα με λευκό πουκάμισο και γραβάτα σε κλασικό σχέδιο.

ΜΠΡΑΝΤΛΕΪ ΚΟΥΠΕΡ
ΜΠΡΑΝΤΛΕΪ ΚΟΥΠΕΡ

Σε έναν κόσμο, που η πλειοψηφία των διάσημων αρσενικών προσπαθεί να καινοτομεί στιλιστικά, ακολουθώντας πιστά τις τάσεις, όσο εκκεντρικές κι αν είναι αυτές, εκείνος παραμένει πιστός σε ό,τι του ταιριάζει.

Κι ας θεωρείται μερικές φορές παλιομοδίτικο ή συντηρητικό. Είναι ακριβώς αυτή η προσωπική δέσμευση που τον τοποθετεί στους πιο κομψούς άντρες στο Χόλιγουντ.

ΜΠΡΑΝΤΛΕΪ ΚΟΥΠΕΡ

Βελτίωση φυσικά και επιδέχεται το στυλ του -το τελευταίο κουμπί στο παλτό θα έπρεπε να είναι κουμπωμένο- και σίγουρα υπάρχουν εκείνοι που το look του θυμίζει διευθυντή τράπεζας ή CEO κάποιας εταιρείας, αλλά ας παραδεχτούμε το εξής: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ειλικρινές από το να ακολουθείς τους δικούς σου κανόνες. Κι αυτό είναι κάτι που ο Cooper πράττει τόσο στιλιστικά, όσο επαγγελματικά και προσωπικά.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος