Μετά τα δερμάτινα, τα καστόρινα ή αλλιώς σουέντ παπούτσια είναι τα πιο δημοφιλή στην υπόδηση, αντρική και γυναικεία. Κι αν κάποτε, κυκλοφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά σε μαύρο, καφέ ή μπεζ χρώμα, στις μέρες μας τα βρίσκεις επίσης σε έντονες και φωτεινές αποχρώσεις χειμώνα - καλοκαίρι. Ωστόσο, το καστόρι είναι ένα σαφώς πιο δύσκολο στη φροντίδα του υλικό συγκριτικά με το δέρμα. Ουσιαστικά είναι ένας τύπος δέρματος που θέλει ειδικό τρόπο μεταχείρισης για να διατηρηθεί αψεγάδιαστο. Τον ακόλουθο.

1 Σπρέι

Στην αγορά υπάρχουν προστατευτικά σπρέι για καστόρινα παπούτσια, τα οποία κατά κάποιο τρόπο τα αδιαβροχοποιούν και τα προφυλάσσουν από βροχή και βρωμιά.


2 Καλαπόδια

Προκείμενο να διατηρήσουν το σχήμα και την εφαρμογή τους, όπως επίσης να μην απορροφούν τις οσμές, η χρήση ξύλινων καλαποδιών κρίνεται αναγκαία κάθε φορά που τα αποθηκεύεις στο κουτί τους.


3 "Βούρτσισμα"

Με μία μαλακή οδοντόβουρτσα φρόντιζε να "βουρτσίζεις" απαλά τα παπούτσια μετά από κάθε χρήση τους. Στους συνηθισμένους απλούς λεκέδες, μία απλή λευκή σχολική γόμα θα κάνει εύκολα τη δουλειά της.


4 Στέγνωμα

Αν για κάποιο λόγο βράχηκαν, τοποθέτησε τα ξύλινα καλαπόδια, τύλιξέ τα με χαρτί κουζίνας και άφησέ τα να στεγνώσουν όχι στο μπάνιο, αλλά σε ένα μέρος του σπιτιού που η ατμόσφαιρα είναι ξηρή.


5 Τσαγκάρης

Στην περίπτωση που η ζημιά που έχει προκληθεί είναι μεγάλη ή δεν πιστεύεις τέλος πάντων ότι μπορείς μόνος σου να σώσεις την κατάσταση, υπάρχει πάντα η λύση του ειδικού. Ένας τσαγκάρης θα φέρει ξανά στη ζωή τα ταλαιπωρημένα καστόρινα/σουέντ παπούτσια σου.