Είναι τα ορειβατικά μποτάκια τα νέα sneakers;

Το αντρικό στυλ αποκτά σαφές προβάδισμα με το πιο hype υπόδημα του φετινού χειμώνα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 07 Φεβρουαρίου 2019

Από τους οίκους Louis Vuitton και Lanvin μέχρι τα brands Etudes και White Mountaineering, το hiking (ορειβατικό) look αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της για τον φετινό χειμώνα. Αποτέλεσμα; Τα άνορακ, τα φουσκωτό μπουφάν, τα φλις πουλόβερ και τζάκετ, τα "μάχιμα" backpacks με τις δεκάδες τσέπες, κρυφές και εμφανείς, όπως επίσης και τα μποτάκια ορειβασίας να βρεθούν στο προσκήνιο του αντρικού στυλ.

Είναι τα ορειβατικά μποτάκια τα νέα sneakers;Μάλιστα, τα τελευταία βρίσκονται φέτος ψηλά στις προτιμήσεις των αντρών όσον αφορά στην υπόδηση και έχουν πολυφορεθεί από διάφορους αστέρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Συνδυάζοντας την άνεση με την προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες, τη βροχή και το χιόνι, τα mountain/trekking/hiking boots αποτελούν ιδανική επιλογή για την ολοκλήρωση ενός casual ή αθλητικού συνόλου με streetwear επιρροές, όπως αυτό που επέλεξε ο Justin Timberlake, αλλά και ο νεαρός ηθοποιός Kelvin Harrison Junior.

ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ

Η διαφορά είναι ότι ο πρώτος συνδύασε τα ορειβατικά μποτάκια με μάλλινο μακρύ παλτό αντί για την προβλεπόμενη επιλογή του φουσκωτού μπουφάν.

ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ

Από την άλλη, ο Harrison Junior τόλμησε να τα ταιριάξει με ένα skinny δερμάτινο παντελόνι, ενώ ο Timberlake κινήθηκε πιο κλασικά επιλέγοντας μία μονόχρωμη αθλητική φόρμα.

Εκτός όμως από τον casual, υπάρχει και ο smart τρόπος να φορέσεις ορειβατικά μποτάκια. Στον δείχνει ο Jon Hamm, που κατά τη διάρκεια του Sundance Film Festival στο παγωμένο Παρκ Σίτι της Γιούτα τα συνδύασε με μπεζ παλτό, μάλλινη ζακέτα, καρό πουκάμισο και chino παντελόνι, συνθέτοντας ένα κομψό, αλλά άνετο σύνολο.

ΜΠΟΤΑΚΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ

Και για να κλείσουμε θέλουμε να παρατηρήσεις ξανά τις παραπάνω εικόνες και να μας πεις τι παρατηρείς σχετικά με τα συγκεκριμένα μποτάκια.

ΜΠΟΤΕΣΜήπως ότι δεν πρόκειται για τις κλασικές μπότες ορειβασίας; Μήπως ότι θυμίζουν κάτι από αθλητικά παπούτσια, από αθλητικά μποτάκια; Πολύ σωστά. Ίσως γι' αυτό όσοι ασχολούνται με τη μόδα αποκαλούν τα hiking boots του φετινού χειμώνα ως τα νέα sneakers. Εξάλλου, φαίνεται να τα έχουν αντικαταστήσει, τουλάχιστον στο αντρικό ντύσιμο.

Δεν θα διαφωνήσουμε. 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.