AW18: Οι μεγαλύτερες τάσεις μόδας

Είναι πέντε. Δεν μας αρέσουν όλες.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 19 Σεπτεμβρίου 2018

Μπορεί οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας να παρουσίασαν την άνοιξη το τι θα φορέσουμε το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα, ωστόσο τώρα που τα πρώτα πρωτοβρόχια και βοριαδάκια έχουν κάνει την εμφάνισή τους, είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να θυμηθούμε ποιες είναι οι μεγαλύτερες τάσεις μόδας της σεζόν, σύμφωνα με τους κορυφαίους μόδιστρους του πλανήτη. 

Υ.Γ.: Δεν θα τις υιοθετούσαμε όλες. Για την 3η θα μας επιτρέψετε να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας.

AW18: Οι μεγαλύτερες τάσεις μόδαςΤο hiking look

Για την ακρίβεια, το hiking chic look που συνδυάζει την κομψότητα και το στυλ με την άνεση και την πρακτικότητα που προσφέρουν τα κομμάτια που έχουν ταυτιστεί με την ορειβασία και γενικότερα με τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Από τον οίκο Louis Vuitton μέχρι τα brands Etudes και White Mountaineering, τα άνορακ, τα μποτάκια ορειβασίας και τα "μάχιμα" backpacks με τις δεκάδες τσέπες, κρυφές και εμφανείς, είναι από τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που πρωταγωνίστησαν στις συλλογές τους, χτίζοντας σύνολα που προχωρούν ένα βήμα παραπέρα το κλασικό outdoor casual trend.

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣΤο nineties sportswear

Με τα 90s να επιστρέφουν συνεχώς στο σήμερα, είτε μέσα από την ποπ κουλτούρα, είτε μέσα από τη μόδα, φυσικό και επόμενο να αναρωτηθεί κάποιος αν ζούμε σε μία μόνιμη κατάσταση νοσταλγίας, τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος μίας ακόμη δεκαετίας. Είναι βλέπεις που όσον αφορά στο κομμάτι της μόδας, brands, όπως τα Champion, Diadora, Kappa, Urban Outfitters, Fila και Ellesse επανέρχονται στο προσκήνιο και "γεννούν" ή καλύτερα "ανασταίνουν" το ρετρό sportswear.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι να φαίνεται ότι το στυλ σου ζει ακόμα στο χθες, αλλά οι σύγχρονοι ενδυματολογικοί συνδυασμοί, που θα κάνεις να έχουν τον αέρα της θρυλικής εκείνης δεκαετίας. Για παράδειγμα, ένα οversized πουλόβερ με ένα slim-cut cropped παντελόνι κοστουμιού και dad trainers ή ένα hoodie φορεμένο μέσα από ένα παλτό ή μία αθλητική ζακέτα με παντελόνι με πιέτες.

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣΤο scumbro

Και φτάσαμε στο ίσως πιο αμφιλεγόμενο fashion trend της χρονιάς, που "γεννήθηκε" το καλοκαίρι χάρη στις εμφανίσεις των Justin Bieber, Pete Davidson και Jonah Hill.

Πρόκειται για ένα look, που έχει σαφείς αναφορές στην εφηβική ηλικία και στο streetwear -ένας ενήλικας ντύνεται λες και είναι skater boy-, ενώ παντρεύει στιλιστικά οίκους μόδας -Balenciaga- με outdoor brands -Patagonia- και streetwear labels -Supreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Brady (@theblockvintage) on

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣΟι 50 αποχρώσεις του καφέ

Το χρώμα που καθόρισε ενδυματολογικά τη δεκαετία του 1970, αναβιώνει στις κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας των μεγαλύτερων οίκων μόδας και από ρόλο κομπάρσου κρατά εκείνον του πρωταγωνιστή της σύγχρονης χρωματικής παλέτας. Ο οίκος Dries van Noten λάνσαρε στη συλλογή του μία μεγάλη ποικιλία από καρό κοστούμια σε ό,τι καφέ απόχρωση βάζει ο νους σου. Ο Fendi με τη σειρά του, επένδυσε στα καφέ καρό μοτίβα, όπως επίσης και στο ταμπά shearling jacket, την ώρα που ο Raf Simons, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Calvin Klein προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: τόλμησε να ντύσει τα μοντέλα, όπως ντύνονταν οι άντρες στα seventies, με boxy κοστούμια στο χρώμα του καπνού (tobacco), συνδυασμένα με θαλασσί πουκάμισα.

Από την άλλη, οίκοι μόδας, όπως οι Officine Générale, Dunhill, Lanvin ή Ami παρουσίασαν στις κολεξιόν μία πιο up to date εκδοχή ενός καφέ ντυσίματος, συνδυάζοντας κοτλέ, μάλλινες και δερμάτινες υφάνσεις και παντρεύοντας ένα καφέ παντελόνι με λευκά sneakers και πουλόβερ/t-shirt/τζάκετ σε γκρι, λευκό, μπεζ, σκούρο μπλε, χακί και δαμασκινί.

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣΤο ιταλικό ταμπεραμέντο

Με άλλα λόγια, η τέχνη της sprezzatura. Ακριβής μετάφραση της λέξης δεν υπάρχει. Σε ελεύθερη απόδοση κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως "το αυθόρμητα στιλάτο ντύσιμο", κάποιοι άλλοι ως "το επιμελώς ατημέλητο στυλ", ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που πιο απλά τη μεταφράζουν ως κάτι "το αντισυμβατικό". Τι είναι τελικά η sprezzatura; Το να πετυχαίνεις την τελειότητα μέσα από μικρές ατέλειες, αποκρύπτοντας μάλιστα επιμελώς όλες τις προσπάθειες που έχεις κάνει, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται ότι έχει προκύψει αβίαστα, χωρίς να έχεις καταναλώσει ιδιαίτερη φαιά ουσία και πολύ χρόνο.

Ο Giorgio Armani πέτυχε ακριβώς αυτό στο ντεφιλέ της παρουσίασης της A/W κολεξιόν του, με τα μοντέλα του να φορούν σταυρωτά σακάκια που δίπλωναν στο τελειώμά τους, με γιακάδες στα πουκάμισα που δεν ήταν στρωμένοι στην εντέλεια και με την επιλογή loose-fitting υφασμάτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα