Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, το κόκκινο χαλί των μεγαλύτερων εκδηλώσεων και τελετών απονομής έμοιαζε σχεδόν πάντα, όσον αφορά στο αντρικό στυλ, με ένα παγόβουνο γεμάτο από πιγκουίνους. Διάσημοι κύριοι πόζαραν στο φακό ντυμένοι με σμόκιν -μαύρο σακάκι και παντελόνι, λευκό πουκάμισο, παπιγιόν- και με το ίδιο κάπως αμήχανο χαμόγελο. Επέλεγαν είτε να ντυθούν black tie -στο συγκεκριμένο look το παπιγιόν είναι μαύρο και κάνει αντίθεση με το λευκό πουκάμισο-, είτε white tie -το παπιγιόν είναι λευκό, όπως και το πουκάμισο.

Σήμερα, οι επίσημες αντρικές εμφανίσεις έχουν αλλάξει. Σίγουρα προς το καλύτερο. Σίγουρα προς το λιγότερο βαρετό και σίγουρα προς το εκκεντρικό. Οι επιλογές είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσες, στιλάτες και τολμηρές. Ακόμα και το χαμόγελο τους δείχνει να είναι πιο ειλικρινές. Ίσως γιατί πολύ απλά δεν επιλέγουν να φορέσουν πλέον όλοι τα καλά τους με τον ίδιο τρόπο.

Η εποχή που τα μαύρα ρούχα ήταν τα επιβεβλημένα στις επίσημες περιστάσεις έχει παρέλθει προ πολλού, με αποτέλεσμα το κατεξοχήν επίσημο αντρικό ένδυμα, το σμόκιν να βάφεται με χρώμα, να στολίζεται με περίτεχνα σχέδια ή με λαμπερές λεπτομέρειες.

Τελευταίο παράδειγμα, αυτό του Ansel Elgort.

Ο 24χρονος ηθοποιός, γνωστός από το ρόλο του στην ταινία Baby Driver, παρευρέθη στην παρουσίαση της συλλογής του Tom Ford για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 

Επέλεξε ένα κλασικό μαύρο παντελόνι σμόκιν, συνδυασμένο με ροζ παστέλ πουκάμισο και printed, μεταλιζέ σακάκι, χωρίς παπιγιόν και με ανοιχτό το πρώτο κουμπί. 

 

Ας παραδεχτούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή του πηγαίνει, όπως επίσης και ότι ταιριάζει με την ηλικία του περισσότερο από το αυστηρό και κλασικό σμόκιν. 

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει μεγαλύτερους σε ηλικία συναδέλφους του να δοκιμάζουν το "σπασμένο" black tie ή το black tie που δεν είναι black.

Συμβουλή μας; Επένδυσε σε χρώματα που αναδεικνύουν τα δικά σου χρώματα σε δέρμα και μαλλιά και κυρίως σε αποχρώσεις που σου φτιάχνουν τη διάθεση και νιώθεις άνετα φορώντας τες.

Από: Esquire UK