Το έχουμε αναφέρει σε πολλά άρθρα μας εδώ στο Esquire, θα το τονίσουμε μία ακόμη φορά: Η αντρική μόδα της φετινής σεζόν είχε πολλά χρόνια να υπάρξει τόσο εκκεντρική και τολμηρή όσον αφορά στις γραμμές, τα χρώματα, τα σχέδια και τα αξεσουάρ.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η έκταση του φαινομένου της υπερβολής θα περιοριζόταν αποκλειστικά και μόνο στις πασαρέλες των οίκων -άντε και σε ένα – δύο διάσημους που ακολουθούν τις τάσεις πιστά, λόγω της εμμονής τους να προκαλούν-, η πλειοψηφία του Χόλιγουντ την αγκαλιάζει με θέρμη και την βγάζει από τα ντεφιλέ στους δρόμους και κατ' επέκταση σε κάθε αντρική γκαρνταρόμπα.

Τα περίτεχνα prints σε έντονους χρωματικούς συνδυασμούς είναι μία από τις εκκεντρικές τάσεις της σεζόν και ο Charlie Heaton -κοίτα να δεις που δεν του το 'χαμε- είναι ένας από τους άξιους πρεσβευτές της.

Το floral print

O 25χρονος Βρετανός, εκ των πρωταγωνιστών της σειράς του Netflix, Stranger Things και της νέας ταινίας της πλατφόρμας, Velvet Buzzsaw, εμφανίστηκε στην επίσημη παρουσίαση του φιλμ με μονόχρωμο λευκό tailored παντελόνι και μεταξωτό λευκό πουκάμισο με πολύχρωμα λουλούδια. Το συγκεκριμένο κομμάτι περιλαμβάνεται στην αντρική συλλογή για την Άνοιξη του 2019 που σχεδίασε ο Virgil Abloh για τον Louis Vuitton.

Το εμπριμέ καρό

Εκτός από τα λουλούδια, ένα από τα πιο κλασικά μοτίβα στην ιστορία της μόδας αποκτά φέτος μία πιο μοντέρνα αισθητική. Τι εννοούμε; Η απάντηση έρχεται από τον υιό Beckham, Brooklyn και την ενδυματολογική επιλογή του: ένα εμπριμέ καρό τζάκετ σε ρετρό αποχρώσεις.

Το animal print

Ένα ακόμη κλασικό μεν, εκκεντρικό δε μοτίβο είναι το animal, στην λεοπάρ ή ζεβρέ εκδοχή του. Την πρώτη βλέπουμε να φορά ο ηθοποιός Thomas Decker.

Η αφηρημένη τέχνη

Το ίσως πιο sporty print είναι αυτό που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής και συγκεκριμένα, έργο αφηρημένης τέχνης. Ο κωμικός και τηλεπαρουσιαστής James Corden το επέλεξε σε αθλητικό τζάκετ με κουκούλα.