5 looks για το chino παντελόνι

Οι τρόποι για να αναβαθμίσεις το πιο ανοιξιάτικο παντελόνι του αντρικού στυλ.

Τα ελαφριά υφασμάτινα παντελόνια, γνωστά και ως chino pants, αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική στο πολυφορεμένο τζην, όταν ο καιρός αρχίσει να ζεσταίνει. Πώς θα τα συνδυάσεις; Ακολουθούν πέντε διαφορετικά looks για να τα φορέσεις με στυλ.

1. ΤΟ MILITARY LOOK

ΕΝΑ CHINO ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ.

5 looks για το chino παντελόνι
Πουκάμισο The Bostonians (The Bostonians Boutiques). Παντελόνι Gant (Gant Boutiques). Μπουφάν δεμένο στη μέση Barbour (Barbour Store & Notos Exclusive). Παπούτσια Tsouderos. Backpack MCM (MCM Boutique).

Πολύ προτού ντύσουν τους φοιτητές στις ΗΠΑ στα μέσα του 20ού αιώνα, τα chinos πρωτοφορέθηκαν στα στρατόπεδα της Αγγλίας και της Γαλλίας στα μέσα του 19ου αιώνα. Φτιαγμένα από 100% βαμβάκι, σε χακί ή ανοιχτόχρωμη καφέ απόχρωση, βοηθούσαν τους στρατιώτες να περνούν απαρατήρητοι και να δένουν με το θαμπό τοπίο. Σήμερα επιτελούν ακριβώς τον αντίθετο από τον αρχικό τους σκοπό: μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα πάνω σου.

2. ΤΟ SARTORIAL LOOK

Ο ΠΙΟ SMART ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΑ CHINO PANTS.

CHINO
Καμπαρντίνα Tommy Hilfiger (Tommy Hilfiger Boutiques). Πόλο Corneliani (Attica). Παντελόνι Massimo Dutti. Loafers Tod’s (Tod’s Boutique). Γυαλιά οράσεως Lozza (De Rigo Hellas).

Για τις ώρες του γραφείου ή για οποιαδήποτε άλλη περίσταση απαιτεί ένα κάπως πιο formal ντύσιμο, ένα cotton twill παντελόνι (όπως ονομάζονται επίσης τα chinos) συνδυασμένο με καμπαρντίνα, πόλο και ένα ζευγάρι loafers θα χαρίσει σίγουρα μια κομψή πινελιά στην εικόνα σου, χωρίς να χρειαστεί να στριμωχτείς μέσα σε κοστούμια ή σε τζην παντελόνια. Προτείνουμε να επιλέξεις chinos σε κλασικές ουδέτερες αποχρώσεις.

3. ΤΟ NAVY LOOK

ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ CHINO, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΓΑΠΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ.

CHINO
Σακάκι John Varvatos, μπλούζα και παντελόνι Emporio Armani (όλα Attica). Backpack Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique).

Για να υιοθετήσεις ένα κομψό navy outfit, δεν αρκεί να φορέσεις την κλασική μαρινιέρα, το μπλουζάκι με τις χαρακτηριστικές οριζόντιες ρίγες σε λευκό και σκούρο μπλε χρώμα, αλλά να τη συνδυάσεις με το σωστό παντελόνι στο σωστό χρώμα. Ένα λευκό chino είναι η λύση που ψάχνεις.

4. ΤΟ SAFARI LOOK

ΧΤΙΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΨΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΡΟΠΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ.

CHINO
Γιλέκο, πουκάμισο και παντελόνι, όλα Antony Morato (Shop & Trade). Γυαλιά ηλίου Persol (Luxottica Hellas).

Μετά το military κανένα άλλο look δεν πηγαίνει τόσο πολύ στο συγκεκριμένο στυλ παντελονιού όσο το safari. Είναι, βλέπεις, που οι γήινες αποχρώσεις τού ταιριάζουν γάντι. Εξάλλου, ήταν εκείνες που το σύστησαν στον κόσμο της μόδας. Η σύγχρονη εκδοχή του κλασικού safari look είναι το urban safari που θα σε κάνει να ελίσσεσαι στη ζούγκλα της καθημερινότητας πιο κομψός και τολμηρός στΙλιστικά.

5. ΤΟ PASTEL LOOK

ΤΑ CHINOS ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΩΜΑ, ΗΣΥΧΟ ΜΕΝ, ΖΩΗΡΟ ΔΕ.

CHINO
Πόλο, παντελόνι και ζώνη, όλα Dsquared2 (Eponymo E>More). Παπούτσια Alexander McQueen (Καλογήρου). Φάκελος MCM (MCM Boutique).

Ναι, εντάξει, κλασική επιλογή ένα μπεζ ή χακί παντελόνι, όμως η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα ζητά πάντα από το αντρικό στυλ να ξεφορτωθεί τη μουντή διάθεση, να βάλει χρώμα και να πειραματιστεί με τους συνδυασμούς διαφορετικών ή όμοιων αποχρώσεων. Συγκεκριμένα, να τολμήσει να υιοθετήσει την τάση των παστέλ χρωμάτων, την ξεθωριασμένη εκδοχή των ζωηρών, συνθέτοντας είτε ένα casual είτε ένα πιο formal ντύσιμο.

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός, Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα. Μοντέλο: Adam (D Models). Grooming: Kristel Toma. Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα