Τζην πουκάμισο χθες, σήμερα, για πάντα

Ένα από τα κλασικά κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας, τόσο ευκολοφόρετο, όσο και ευκολοσυνδύαστο.

Ο Cary Grant το φορούσε κομψά, ο James Dean με έναν σαφώς πιο αλήτικο τρόπο, ενώ ο Elvis Presley το χρησιμοποιούσε για να χτίσει preppy looks και ο Steve McQueen cool σύνολα, που πάντρευαν το casual με το smart στυλ. Πρόκειται για τέσσερις από τους δεκάδες διάσημους άντρες που λάτρεψαν το τζην πουκάμισο για τον ευκολοφόρετο και ευκολοσυνδύαστο χαρακτήρα του.

Τζην πουκάμισο χθες, σήμερα, για πάντα
Cary Grant.

Αυτά είναι ίσως τα δύο χαρακτηριστικά που το καθιστούν ως ένα από τα κλασικά κομμάτια της αντρικής -γυναικείας, επίσης- γκαρνταρόμπας.

ΤΖΕΪΜΣ ΝΤΙΝΌπως προαναφέραμε, το μεγάλο ατού του denim shirt είναι ότι επιδέχεται αμέτρητων συνδυασμών. Μπορεί να φορεθεί με T-shirt και sneakers ως μέρος δηλαδή ενός casual συνόλου, ακόμα και με κοστούμι και καλά παπούτσια σε μία πιο formal περίσταση ή με blazer και υφασμάτινο παντελόνι.

Πάντως, ο πιο ασφαλής τρόπος για να το ταιριάξεις είναι σίγουρα με ένα μπεζ chino παντελόνι και loafers ή μποτάκια. Σ' αυτή την περίπτωση προτίμησε ένα τζην πουκάμισο σε σκούρα μπλε απόχρωση, ώστε να κάνει αρμονική αντίθεση με την ανοιχτόχρωμη απόχρωση του παντελονιού.

ΤΖΗΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Από την άλλη, ο πιο ριψοκίνδυνος τρόπος είναι να το συνδυάσεις με τζην παντελόνι, συνθέτοντας το γνωστό ως canadian tuxedo look: ένα total denim look με τζην πάνω - κάτω. Τι πρέπει να προσέξεις για να το υιοθετήσεις με στυλ; Φρόντισε το παντελόνι να είναι πιο σκούρο από το πουκάμισο. Ο Elvis Presley στο κάνει εικόνα.

ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΪ

Εκτός από το κλασικό μπλε χρώμα, το γκρι είναι ειδικά τα τελευταία χρόνια μεγάλη τάση στο τζην πουκάμισο, όπως επίσης και στο παντελόνι. Ταιριάζει όμορφα με μαύρο και λευκό. 

ΤΖΗΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Style tip: Το σωστό τζην πουκάμισο είναι φτιαγμένο από τζην ύφασμα.

ΤΖΗΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟΥπάρχει όμως και το fake denim, όπως το αποκαλούν, το chambray, ένα πιο μαλακό ύφασμα με λιγότερο χοντρή πλέξη, που φαίνεται όμως σαν τζην.

Προτίμησέ το τους ζεστούς μήνες για ευνόητους λόγους. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.