Οι διαφορές μεταξύ Chukka και Desert boots

Δύο από τα πιο δημοφιλή αντρικά μποτάκια που πολλοί μπερδεύουν εσφαλμένα. Πρόκειται για δύο συγγενικά, αλλά διαφορετικά είδη.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 18 Απριλίου 2019

Από τα λίγα υποδήματα που μπορείς να φοράς τις τρεις -άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο- από τις τέσσερις εποχές του χρόνου είναι τα εξής δύο είδη μπότας: οι chukka και οι desert. "Μα δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα;", είναι ίσως η πρώτη σου σκέψη, καθώς πολύ συχνά συγχέονται λανθασμένα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για δύο διαφορετικά μεν, συγγενικά δε υποδήματα που φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο και δεν διαθέτουν πάνω από δύο ή τρία ζευγάρια τρύπες για τα κορδόνια. Όλες οι desert boots είναι chukkas. Όμως, όλες οι chukkas δεν είναι desert boots.

Οι διαφορές μεταξύ Chukka και Desert bootsΟι chukka boots πήραν το όνομά τους από τον όρο chukka που υπάρχει στο λεξιλόγιο του αθλήματος του πόλο με άλογα και αντιστοιχεί σε ένα γύρο παιχνιδιού. Ο σχεδιασμός τους ήταν εμπνευσμένος από τα παπούτσια που φορούσαν οι έφιπποι παίκτες στην Ινδία. Το brand που τα πρωτοσύστησε στο κοινό ήταν το βρετανικό Crockett & Jones.

DESERT BOOTSΑπό την άλλη, οι desert boots πρωτοφορέθηκαν από τα βρετανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίσης βρετανική εταιρεία υπόδησης Clarks ήταν εκείνη που τα πρωτολάνσαρε στην αγορά. Η δημοφιλία τους εκτοξεύτηκε με την άνθιση του casual look τη δεκαετία του '50.

Η κύρια διαφορά των δύο βρίσκεται στη σόλα και συγκεκριμένα το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη.

DESERT BOOTS

Η σόλα των deserts είναι από καουτσούκ, ενώ των chukkas από δέρμα.

CHUKKA BOOTS

Το γεγονός αυτό κάνει τις δεύτερες πιο κομψές -ολισθηρές επίσης- από τις πρώτες -ολοκληρώνουν αποκλειστικά και μόνο casual outfits- και κατάλληλες να φορεθούν ακόμα και με κοστούμι. Σημαντική διαφορά υπάρχει επίσης στη μύτη τους. Η μύτη των chukkas είναι πιο λεπτή και στενή μύτη, συγκριτικά με την πιο στρογγυλεμένη των deserts.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Κομψός με αθλητική φόρμα

Τα κομμάτια που αναβαθμίζουν αμέσως τα παντελόνια joggers και χτίζουν αθλητικά looks με μη αθλητικό τρόπο.

Chino παντελόνι χθες, σήμερα, για πάντα

Το διαχρονικό "The Chino Pants" της GANT συνεχίζει τον εορτασμό της καμπάνιας "7 Decades, 7 Icons".