Κάθετες, οριζόντιες ή διαγώνιες; Όποιο σχέδιο κι αν επιλέξεις, όποιον πάχος κι αν έχουν, οι ρίγες συνθέτουν ανοιξιάτικα σύνολα που διακρίνονται για την απαράμιλλη φινέτσα τους. Σύνολα σαν αυτά που θα βρεις παρακάτω για να βάλεις το πιο chic μοτίβο της μόδας στη γκαρνταρόμπα σου. Είναι άλλωστε η εποχή του. 

1. ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΕΝΑ ΡΙΓΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ.

Σακάκι και παντελόνι Gant (Gant Boutiques). Πουκάμισο και γραβάτα The Bostonians (The Bostonians Boutiques). Παπούτσια Tod’s (Tod’s Boutique). Γυαλιά ηλίου Police (De Rigo Hellas). Χαρτοφύλακας Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Όσο κι αν η μονοχρωμία αποτελεί κίνηση-ματ για ένα κομψό ντύσιμο και ασφαλή επιλογή για μια προσεγμένη εμφάνιση, δύσκολα μπορεί να προχωρήσει το στυλ σου ένα βήμα παραπέρα και να σε εξελίξει ενδυματολογικά. Από την άλλη, αρκεί μια πινελιά από κάποιο print για να μεταμορφώσει αμέσως την εικόνα σου προς το καλύτερο. Ειδικά όταν πρόκειται για το πιο chic μοτίβο της μόδας, τις ρίγες.

2. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ή ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ.

Πλεκτή ζακέτα, πουκάμισο και παντελόνι με ζώνη Emporio Armani (Attica). Μποτάκια Alexander McQueen (Καλογήρου). Χαρτοφύλακας Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Τη φετινή σεζόν οι ρίγες φαρδαίνουν και πειραματίζονται όχι μόνο με το μέγεθος, αλλά και με το χρώμα. Συνθέτουν σύνολα που χαρακτηρίζονται από την επιβλητική παρουσία του striped trend και του έντονου χρωματικού κοντράστ.

3. ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΕΝΤΑΣΗ

ΠΟΝΤΑΡΕ ΣΤΗ ΡΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ PRINTED LOOK, ΤΟΣΟ SMART ΟΣΟ ΚΑΙ CASUAL.

Μπουφάν, πουλόβερ, πουκάμισο και παντελόνι, όλα Gant (Gant Boutiques). Γυαλιά οράσεως Lozza (De Rigo Hellas).

Από το πουκάμισο μέχρι το πουλόβερ, το γιλέκο, το T-shirt και το σακάκι. Τα πιο κλασικά κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας αποκτούν γραμμές, βαμμένες στα πιο "ήσυχα", αλλά στιλάτα χρώματα της άνοιξης: τις παστέλ αποχρώσεις, που πάντα χαρίζουν ένα διακριτικά φωτεινό κομψό αποτέλεσμα.

4. ΤΖΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΙΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΗΝ ΣΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ή ΤΖΑΚΕΤ.

Τζην μπουφάν και τζην παντελόνι Levi’s, φούτερ Kenzo, μαρινιέρα Polo Ralph Lauren (όλα Attica). Backpack MCM (MCM Boutique).

Πώς χτίζεις ένα denim look ποτισμένο με την αρμύρα της θάλασσας; Τυλίγεις τον κορμό σου με μια μαρινιέρα, το πιο καλοκαιρινό μπλουζάκι με τις χαρακτηριστικές οριζόντιες ρίγες σε λευκό και σκούρο μπλε χρώμα. Προσέχεις όμως το εξής: Τα τζην κομμάτια που έχεις επιλέξεις να μην έχουν την ίδια μπλε απόχρωση με τη μαρινιέρα, αλλά να είναι έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτόχρωμα.

5. ATHLEISURE EFFECT

ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ NAVY LOOK ΑΠΟΚΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΤΥΛ.

Μπουφάν και πόλο Antony Morato. Παντελόνι Pepe Jeans (Shop & Trade). Μποτάκια Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Η καλύτερη εναλλακτική στο πολυφορεμένο μπλε σακάκι για να χτίσεις ένα ναυτικό σύνολο δεν είναι άλλη από το ριγέ. Για την ακρίβεια, εκείνο που με τις pinstripes, τις κάθετες λεπτές και στενές ρίγες που δείχνουν την κορμοστασιά σου πιο ευθυτενή. Συνδύασέ το με πουλόβερ και τζην παντελόνι για μια ανεπιτήδευτα κομψή εμφάνιση.


Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός, Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα. Μοντέλο: Max (VN Models). Grooming: Σοφία Κοσσάδα. Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος.