Πώς φοριέται η βερμούδα κομψά, αλλά άνετα; Πώς θα την ταιριάξεις με στυλ με τα υπόλοιπα ρούχα σου χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει υπερβολικό; Για να μην εγκλωβιστείς φέτος το καλοκαίρι σε στενά παντελόνια, βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζεις τα απολύτως απαραίτητα: Από την εφαρμογή, το ύφασμα, το χρώμα και το σχέδιο μέχρι τους ενδυματολογικούς συνδυασμούς.

1. ΣΠΟΡ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ATHLEISURE LOOK ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΤΗΣ.

Φούτερ, πουκάμισο, sneakers και backpack, όλα Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique). Βερμούδα Polo Ralph Lauren ( Attica).

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να υιοθετήσεις ένα σύνολο που ακροβατεί μεταξύ του casual και του αθλητικού στυλ είναι να επενδύσεις σε κλασικούς ενδυματολογικούς και χρωματικούς συνδυασμούς, όπως επίσης σε ποιοτικά υφάσματα. Μόνο έτσι τα σπορ στοιχεία θα αναδείξουν με τον πιο κομψό τρόπο την άνετη εικόνα σου.

2. ΛΙΓΟ ΧΡΩΜΑ ΑΚΟΜΗ

Η ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ COLOR BLOCKING, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙΣ ΧΡΩΜΑΤA ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΛΕΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΡΟΖ, ΤΟ ΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟ ΜOΒ.

Τζην μπουφάν Diesel (Diesel Hellas). Μαρινιέρα Gant (Gant Boutiques). Βερμούδα Nautica (Nautical Stores & Notos Exclusive). Ζώνη Polo Ralph Lauren (Attica). Σανδάλια Fendi (Καλογήρου).

Το σωστό μήκος θέλει τη βερμούδα να είναι πάνω και όχι κάτω από το γόνατο. Για παράδειγμα, ένας άντρας με ανάστημα γύρω στο 1,75 μ. πρέπει να διαλέξει ένα σορτς που να τελειώνει περίπου 12 με 17 εκατοστά πάνω από το γόνατο. Όσον αφορά την εφαρμογή, η κλασική, ίσια γραμμή, που αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα, είναι η ιδανική.

3. ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΑΚΟ LOOK ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΡΟΥΧΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ.

Πουλόβερ, πουκάμισο και βερμούδα Polo Ralph Lauren (Attica). Παπούτσια Hogan (Hogan Boutique). Γυαλιά Lozza (De Rigo Hellas). Γραβάτα Corneliani (Attica). Χαρτοφύλακας Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique).

Δεν υπάρχει πιο κομψός τρόπος για να εντάξεις τη βερμούδα στο ντύσιμό σου από το preppy, το look που γεννήθηκε στα κολεγιακά πρωταθλήματα και έγινε συνώνυμο του αμερικανικού στυλ. Επίλεξε ένα σορτς, chino ή tailoring, και ταίριαξέ το με Oxford πουκάμισο και V-neck πουλόβερ.

4. SHORT SUIT

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΛΜΗΡΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΟΒΗΘΕΙΣ.

Σακάκι, πουκάμισο και βερμούδα με ζώνη Antony Morato (Shop & Trade).

Το "σπασμένο" κοστούμι το γνωρίζεις. Δημιουργείται όταν συνδυάζεις διαφορετικού χρώματος ή υφάσματος ή σχεδίου σακάκι και παντελόνι. Αυτή είναι η κλασική εκδοχή του. Η πειραγμένη καλοκαιρινή προκύπτει όταν το παντελόνι αντικατασταθεί με τη βερμούδα. Εννοείται ότι επιλέγεις ένα blazer casual αισθητικής και ότι δεν ξεχνάς να φορέσεις ζώνη.

5. COOL & CASUAL

ΟΤΑΝ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

Ζακέτα Falconeri. Μπλούζα Massimo Dutti. Βερμούδα Napapijri (Napapijri Stores). Γυαλιά ηλίου Police (De Rigo Hellas).

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της καλοκαιρινής αντρικής γκαρνταρόμπας είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το cargo σορτς. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις υπερβολικά μεγάλες τσέπες στο πλάι, οι οποίες έχουν την τάση να σακουλιάζουν και να κρέμονται άχαρα ακόμη κι αν δεν έχεις τοποθετήσει τίποτα μέσα. Κάνε την κομψή επιλογή με ένα κομμάτι που θα ξεφεύγει από την ατσούμπαλη λογική της κλασικής παραλλαγής.

6. ’90s HIT

ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ SPORTSWEAR ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.

Μπουφάν και πόλο Schott NYC (Fashion Squad). Βερμούδα Camel Active (clodist.gr.) Sneakers Voi & Noi.

Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσεις ένα άνετο καλοκαιρινό σύνολο με αθλητικές επιρροές και ρετρό αισθητική είναι να ανατρέξεις στα ’90s, όταν το sporty look βρισκόταν στο απόγειό του. Η κατάλληλη βερμούδα είναι η τζην και δη η βαμμένη σε έντονο χρώμα.

7. SOFT PASTELS

ΟΙ ΗΣΥΧΕΣ, ΑΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΣΤΕΛ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Πουλόβερ, πουκάμισο και βερμούδα Nautica (Nautica Stores & Notos Exclusive). Φάκελος MCM (MCM Boutique).

Από το κίτρινο και το ροζ μέχρι το γαλάζιο, το λιλά και τη μέντα, τα παστέλ χρώματα αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα δροσερό look που ξεφεύγει από τους κλασικούς και πολυφορεμένους χρωματικούς συνδυασμούς. Να θυμάσαι το εξής: Ταιριάζουν σε όλους τους τόνους δέρματος, αν και όσο πιο σκουρόχρωμη η επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τόσο πιο ωραία η αντίθεση που δημιουργείται.

8. LAZY DAYS

ΤΑ DENIM SHORTS ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΩΧΕΛΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.

Μπουφάν, μπλούζα και βερμούδα Dsquared2 (Eponymo E>More).
Γυαλιά ηλίου Police (De Rigo Hellas).

Σε όποιο χρώμα κι αν επιλέξεις τη τζην βερμούδα (μπλε σκούρο ή ανοιχτό, μαύρο ή λευκό), δώσε σημασία στα εξής τρία σημεία: Τα διακριτικά σκισίματα επιτρέπονται. Το μικρό ρεβέρ στα μπατζάκια επίσης. Εκείνο που απαγορεύεται είναι η skinny γραμμή, μιας και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα ζεστό και καθόλου κολακευτικό.

9. ΤΡΟΠΙΚΗ ΖΩΝΗ

ΟΤΑΝ Η ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ SUMMER LOOK.

Πουκάμισο και βερμούδα The Bostonians (The Bostonians Boutique). Εσπαντρίγιες Tod’s (Tod’s Boutique). Γυαλιά ηλίου Ray-Ban (Luxottica Hellas). Ζώνη από προσωπική συλλογή.

Λίγοι θα το τολμούσαν, ελάχιστοι θα το πετύχαιναν. Το πιο καλοκαιρινό στυλ είναι αναμφίβολα αυτό που έχει κοντά μήκη στα άκρα πάνω-κάτω και έντονα χρώματα και σχέδια που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς. Για να υιοθετήσεις το hawaiian dress code χωρίς να ρισκάρεις στυλιστικά, μείνε πιστός σε κλασικές ήσυχες αποχρώσεις που θα χαρίσουν την απαραίτητη κομψότητα στο σύνολό σου.


Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός. Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα. Grooming: Σοφία Κοσσαδά (Beehive Artist). Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος. Μοντέλο: Carlos (Ace Models)