Μήπως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του streetwear;

Σύμφωνα με τον Kim Jones, τον σχεδιαστή πίσω από τον Dior Men, ο συγκεκριμένος όρος είναι πλέον βαρετός.

Πολύ πριν τον ερχομό του Virgil Abloh, ιδρυτή του high-end streetwear brand Off – White, στην καλλιτεχνική διεύθυνση των αντρικών συλλογών του Louis Vuitton, ο Kim Jones ήταν εκείνος που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για τον γαλλικό οίκο να υιοθετήσει την κουλτούρα του streetwear. Ο Βρετανός σχεδιαστής υπηρέτησε επί επτά συναπτά έτη -από το 2011 έως το 2018- στο men's ready-to-wear τμήμα του LV και μετέφερε όλη την hyper-luxe streetwear εμπειρία -έχει συνεργαστεί με τα brands Uniqlo, Supreme, Umbro- και αισθητική του με τα technical υφάσματα, τα ογκώδη sneakers, τα oversized t-shirts, τις αθλητικές φόρμες, τα backpacks και τα baseball caps, που χαρακτηρίζουν επίσης το προσωπικό του στυλ.

Μέχρι τότε, ο Louis Vuitton ήταν ένας συντηρητικός για τη σύγχρονη εποχή οίκος που πουλούσε στο αντρικό κοινό ως επί το πλείστον βαλίτσες, ζώνες και πορτοφόλια με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα. Οι ιθύνοντές του δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν ποτέ να συμπράξουν με την Supreme για το λανσάρισμα μίας caspule collcetion. Μέχρι τότε, ο Kim Jones ήταν ο πρωτοπόρος που με μαεστρία πάντρευε κλασικά κομμάτια του καθημερινού ντυσίματος, του sportswear, του hip hop και πανκ look με haute couture δημιουργίες.

Μήπως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του streetwear;

Από τον Μάρτιο του 2018, κάθεται στην καρέκλα του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός ακόμη γαλλικού οίκου μόδας, του Dior. Βρίσκεται στο τιμόνι των συλλογών του Dior Men, όπως ο ίδιος πρότεινε να μετονομαστεί το τμήμα του Dior Homme. Η ανανεωτική ματιά του σε έναν οίκο με παρεμφερή φιλοσοφία με εκείνη του Louis Vuitton ήταν εμφανής εξαρχής. Ένα χρόνο μετά, γίνεται πλέον ξεκάθαρη.

Στην Εβδομάδα Αντρικής Μόδας του Παρισιού, που έλαβε χώρα στα τέλη Ιουνίου, ο 44χρονος παρουσίασε τη συλλογή του Dior Men για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020.

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΠΑΣΤΕΛ ΚΙΜ ΤΖΟΟΥΝΣ DIOR

Μία σειρά με γερές δόσεις παστέλ χρωμάτων, άνετες σιλουέτες, πουκάμισα διακοσμημένα με τούλια ραμμένα στο χέρι και κοστούμια. Πολλά κοστούμια σε oversized και μίνιμαλ στυλ με το σατέν ύφασμα να πρωταγωνιστεί.

Δεν ήταν λίγοι οι fashion editors που υπογράμμισαν τη στροφή του ανθρώπου που έκανε mainstream το streetwear σε πιο φίνες και σοφιστικέ γραμμές σαν να θέλει να μας προετοιμάσει για κάτι. Ίσως για το τέλος του streetwear; Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Highsnobiety, ο Jones ήταν ξεκάθαρος: "Βαρέθηκα τον όρο "streetwear”. Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στην εποχή μας. Όλα τα ρούχα είναι σήμερα "ρούχα του δρόμου", ακόμα και ένα φόρεμα – τουαλέτα συνδυασμένο με chunky sneakers. Γιατί όχι;".


Φωτογραφίες © Dior / Φωτογραφία Kim Jones © Victor Boyko/Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.