Κοντομάνικο ή μακρυμάνικο; Είναι το πιο δημοφιλές δίλημμα για το καλοκαιρινό πουκάμισο. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Τα διαφορετικά στυλ που κυκλοφορούν στην αγορά και αφορούν από τον σχεδιασμό και το ύφασμα μέχρι το χρώμα και το σχέδιο γεννούν μερικά ακόμα διλήμματα για τα πουκάμισα που θα φορέσεις τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου. Οι επιλογές πολλές. Κάνε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σου.

Το cuban collar

Συνυφασμένο με το μαφιόζικο look, το πουκάμισο με τον κουβανέζικο, ανοιχτό γιακά, που θυμίζει τη V λαιμόκοψη των t-shirts, κυκλοφορεί κυρίως σε κοντομάνικη εκδοχή και σε εμπριμέ σχέδιο.

 

 

 

Το μάο

Είναι το πουκάμισο χωρίς γιακά, που ενδείκνυται το καλοκαίρι και συναντάται σε μακρυμάνικα κομμάτια. Η επιλογή του είναι ιδανική για το χτίσιμο casual ή smart casual συνόλων, λόγω του χαλαρού, μίνιμαλ και cool χαρακτήρα του. Εννοείται ότι φοριέται χωρίς γραβάτα.

 

 

Το Hawaiian

Αναμφίβολα, το πιο καλοκαιρινό, αλλά και εκκεντρικό σχέδιο. Το χαβανέζικο είναι το πιο διάσημο κοντομάνικο πουκάμισο -τα εύσημα ανήκουν στον Tom Selleck που το έκανε μόδα στα θρυλικά 80s-, αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια στους συνδυασμούς. Για να κάνεις λίγο πιο εύκολη τη ζωή σου, προτίμησε ένα σε γήινες, ουδέτερες αποχρώσεις, που είναι ευκολοσυνδύαστο.

 

Το pyjama

Είναι το πουκάμισο που παραπέμπει σχεδιαστικά στην αντρική πιτζάμα και φοριέται είτε μόνο του με ένα λινό ή chino παντελόνι για παράδειγμα, ή σεταρισμένο με το αντίστοιχο παντελόνι του ως pyjama suit.

 

 

Το printed

Εκκεντρικό, όπως και το χαβανέζικο, το εμπριμέ βρίθει σχεδίων και χρωμάτων. Συνδυάζεται αυστηρά με μονόχρωμο παντελόνι σε ουδέτερο χρώμα και κατά προτίμηση σκούρο ή φορεμένο πάνω από t-shirt για να ένα summer layering look

 

 

Το denim

Το τζην στη μακρυμάνικη ή κοντομάνικη εκδοχή του θα είναι πάντα μία κλασική επιλογή στο αντρικό πουκάμισο. Ταίριαξέ το με βερμούδες ή chino παντελόνια.

 

 

 

Το λινό

Δροσερό λόγω υφάσματος, καθώς σε σύγκριση με το βαμβάκι, τα νήματά του είναι σαφώς λιγότερα, άρα το δέρμα αναπνέει, το λινό πουκάμισο είναι από τα κλασικά κομμάτια της καλοκαιρινής αντρικής γκαρνταρόμπας. Μοναδικό του μειονέκτημα ότι τσαλακώνει πανεύκολα, ακόμα κι αν είναι πολύ καλά σιδερωμένο. 

 

 

Το seersucker

Στην περίπτωση που το λινό πουκάμισο δεν είναι του γούστου σου, η καλύτερη εναλλακτική είναι το seersucker, το οποίο είναι φτιαγμένο από το ομώνυμο γκοφρέ ύφασμα, που λόγω της ζαρωμένης ύφανσής του, καθιστά περιττό το σιδέρωμα, ενώ αφήνει το δέρμα να αναπνέει.


Κεντρική φωτογραφία © getty images