Τα 10 ακριβότερα Air Jordan όλων των εποχών

Τα σπάνια sneakers του δημοφιλούς brand που κοστίζουν μία περιουσία.

O μύθος των παπουτσιών της Air Jordan έχει τεράστιο αντίκτυπο, σε σημείο που τα sneakers της έχουν γίνει μέχρι και ντοκιμαντέρ, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία τους στην pop κουλτούρα - ποιος άλλωστε θα ξεχάσει το πλήθος ζευγαριών Air Jordan 5 που φορούσε ο Will Smith στο "Ο πρίγκιπας του Μπελ Αιρ"; Λογικό είναι λοιπόν κάποια ζευγάρια της θυγατρικής εταιρείας της Nike να είναι περιζήτητα και ως εκ τούτου η τιμή τους να ανεβαίνει συνεχώς. Σύμφωνα με την πλατφόρμα StockX που ειδικεύεται στις online πωλήσεις και στις διαδικτυακές δημοπρασίες, αυτά είναι τα 10 ακριβότερα Air Jordan ιστορίας.

Nike Air Jordan 1, Legends of Summer Black (€5.740)

Τα 10 ακριβότερα Air Jordan όλων των εποχών

Πρόκειται για ένα ζευγάρι από την τρίτη και τελευταία έκδοση της σειράς Legends of summer, που τύγχανε να περιλαμβάνει και τα ακριβότερα sneakers του brand. Τα συγκεκριμένα Air Jordan, με συνδυασμό χρωμάτων κόκκινου και μαύρου και την προσθήκη του ασημένιου σήματος της Nike, είναι από τα πιο σπάνια που υπάρχουν.

Air Jordan 1, Legends of Summer Red Glitter(€5.690)

AIR JORDAN 9

Ακόμη ένα ζευγάρι της προαναφερθείσας σειράς που κοστίζει αρκετά και τυγχάνει να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους χρήστες του StockX, με τον μέσο όρο της τιμής του να κυμαίνεται στα €5.690. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Jordan έφτιαξε την εν λόγω σειρά μετά από μία ιδέα των Jay-Z και Justin Timberlake, παίρνοντας το όνομα του μουσικού tour τους, πίσω στο 2013.

Air Jordan 1, Legends of Summer Red (€5.480)

AIR JORDAN 8

Στο συγκεκριμένο tour αποδείχθηκε γιατί οι Jay-Z και Timberlake είναι ότι καλύτερο συνέβη στη Nike και την Jordan, μετά τον ίδιο τον Michael Jordan. Το τρίτο από τα ζευγάρια που λάνσαραν οι δύο δημοφιλείς μουσικοί είναι το total red μοντέλο των Air Jordan 1, η τιμή του οποίου -όπως συνέβη και με τα προηγούμενα- ξεπερνά τα €5.000.

Colette x Nike Air Jordan 1 F&F (€4.360)

AIR JORDAN 7

Η γνωστή παριζιάνικη boutique συνεργάστηκε με τη Nike το 2017 και μαζί παρουσίασαν ένα ζευγάρι που φέρει τα τυπικά χρώματα της Colette, δηλαδή το λευκό και το μπλε. Τα Colette x Nike Air Jordan 1 F&F κυκλοφόρησαν σε περιορισμένο αριθμό.

Shinedown x Nike Air Jordan 1 PE Attention Attention (€4.330)

AIR JORDAN 6

Ένα ζευγάρι που δημιουργήθηκε για να τιμήσει την ροκ μπάντα Shinedown, κυρίως γιατί ο κιθαρίστας τους, Zach Myers, τυγχάνει να είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες Jordan sneakers παγκοσμίως. Το logo του album τους, Attention Attention, είναι τυπωμένο στη μία πλευρά της σόλας.

Fragment x Nike Air Jordan 1 F&F (€4.190)

AIR JORDAN 5

Ο DJ, στυλίστας και σχεδιαστής Hiroshi Fujiwara δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το εκλεκτό δίκτυο συνεργατών της Nike. O 55χρονος Ιάπωνας σχεδίασε αυτό το ζευγάρι για να τιμήσει τους φίλους και την οικογένειά του (Friends & Family).

Solefly x Nike Air Jordan 1 Art Basel Black (€3.250)

AIR JORDAN 4

Πρόκειται για ένα ζευγάρι-επανέκδοση των Air Jordan Sail, τα οποία συνδύαζαν λευκό, πράσινο και πορτοκαλί, με αρκετές δερμάτινες λεπτομέρειες. Τα Solefly είναι αρκετά πιο αριστοκρατικά, με πολύ πιο σκούρο χρωματικό χαρακτήρα.

Just Don x Nike Air Jordan 1 BHM (€2.740)

AIR JORDAN 3

Ο streetwear designer Don Crawley, γνωστός απλά ως Don C, συνεργάστηκε με την Nike πάνω σε ένα ζευγάρι της Jordan. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο, λευκό ζευγάρι sneakers, με ελάχιστες αλλά εξαιρετικά προσεγμένες λεπτομέρειες. Το ίδιο μοντέλο κυκλοφορεί και σε total black.

Spike Lee x Nike Air Jordan 1 Fort Greene (€2.450)

AIR JORDAN 2

Ένας από τους μεγαλύτερους fans των Air Jordan είναι ο Spike Lee. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης έχει σχεδιάσει το δικό του ζευγάρι Jordan 1, βαπτίζοντάς το με το όνομα της γειτονιάς του Μπρούκλιν στο οποίο μεγάλωσε. 

Dave White x Nike Air Jordan 1 Wings for the Future Gold (€2.440)

AIR JORDAN 1

Το 2001, η Nike ήρθε σε επαφή με τον Βρετανό καλλιτέχνη Dave White, αναθέτοντάς του τη δημιουργία 23 διαφορετικών ζευγαριών Air Jordan 1, τα οποία θα έβγαιναν σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό. Το ομορφότερο αυτών, ή πιο ορθά το πιο ποθητό, διαθέτει ερυθρόλευκες ρίγες και ένα spalsh χρυσού.


Διάβασε ακόμη για την ταραχώδη ιστορία των πρώτων Air Jordan και για τα νέα ζευγάρια που λανσάρουν Nike και Comme des Garçons.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.