5 νέα, eco-friendly sneaker brands

Το νέο αίμα των εταιρειών sneakers διαθέτει μίνιμαλ αισθητική, αλλά κυρίως οικολογική συνείδηση και κοινωνικές ευαισθησίες.

Η αέναη παραγωγή των κορυφαίων sneaker brands παγκοσμίως, με τις συνεχείς καινοτομίες και τους επανασχεδιασμούς τους, έχει διατηρήσει ζωντανό τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για ό,τι καινούργιο. Η adidas και η Nike ηγούνται της κούρσας με τις New Balance, Reebok και Vans να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Στο παιχνίδι έχουν μπει επίσης και πολυτελείς οίκοι, όπως οι Gucci, Balenciaga και Prada σχεδιάζοντας επιτυχημένα μοντέλα, αλλά και labels όπως τα Yeezy και Common Projects, που δείχνουν τον δρόμο των τάσεων με τα εμπνευσμένα κομμάτια τους. Ανάμεσα σε όλους αυτούς δυνατούς και διάσημους παίκτες, υπάρχουν και μερικοί άγνωστοι -τουλάχιστον προς το παρόν- και ανερχόμενοι που δείχνουν στις μεγάλες εταιρείες το μέλλον: τη βιωσιμότητα στη μόδα.

Ακολουθούν μερικά από τα πολλά υποσχόμενα sneaker brands, που τα χαρακτηρίζει η μίνιμαλ αισθητική, αλλά κυρίως η οικολογική συνείδηση και οι κοινωνικές ευαισθησίες. 

1. Stepney Workers Club

5 νέα, eco-friendly sneaker brands"Freedom of Sport, Freedom of Thought” είναι το μότο του λονδρέζικου brand, που το σήμα του είναι μία χειραψία. Η παραγωγή του είναι μικρή και τα sneakers του διακρίνονται για τις κλασικές, καθαρές γραμμές τους.

 

2. Good News

ΣΝΙΚΕΡΣΚατασκευάζει sneakers με 90s στυλ αποκλειστικά και μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής πιο φιλικού στο περιβάλλον. Μάλιστα, το λονδρέζικο έχει δωρίσει μέχρι σήμερα, 3.000 ζευγάρια σε μετανάστες και πρόσφυγες στην Ιταλία.

 

3. OBRA

ΣΝΙΚΕΡΣΤο χαρακτηρίζουν ως το βραζιλιάνικο αδερφάκι της Converse. Κι όχι αδίκως. Πρώτον, ιδρυτές του είναι ο Arnaud Delecolle και ο πρώην διευθυντής παραγωγής της Converse, Dave Cory και δεύτερον, τα μοντέλα παραπέμπουν αισθητικά στις γραμμές και στον σχεδιασμό των διάσημων all star. Με την αγορά κάθε μοντέλου, η Ombra στηρίζει οικονομικά φιλανθρωπικές οργανώσεις που αφορούν την τέχνη, την εκπαίδευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

4. Primury

ΣΝΙΚΕΡΣΕδώ έχουμε ένα ακόμα λονδρέζικο footwear brand, που πιστεύει στις έννοιες της ισότητας, της συμμετοχικότητας, όπως επίσης και της βιωσιμότητας στη μόδα. Όλα τα κομμάτια του είναι φτιαγμένα στο χέρι σε εργοστάσιο στην Πορτογαλία και παντρεύουν τις κλασικές γραμμές και με τις σύγχρονες τάσεις.

 

5. Rombaut

ΣΝΙΚΕΡΣΙδρυτής του βέλγικου, vegan footwear label είναι ο Mats Rombaut, που είχε εργαστεί στο παρελθόν στον γαλλικό οίκο Lanvin. Η οικολογική συνείδηση διέπει τη φιλοσοφία του και αποτελεί τη βασική αρχή για τη δημιουργία sneakers που τα υλικά τους είναι φιλικά προς το περιβάλλον και το στυλ τους πρακτικό για την καθημερινότητα στον αστικό ιστό.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα