Η ιστορία πίσω από το Tom Ford σμόκιν του Anthony Bourdain

Το μαύρο κοστούμι του αδικοχαμένου σεφ βγήκε στο σφυρί μαζί με πάνω από 200 αντικείμενά του.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Anthony Bourdain παρευρέθη στην 68η τελετή των Primetime Creative Arts Emmy Awards, ενότητας που συμπεριλαμβάνεται στον ετήσιο θεσμό των τηλεοπτικών Emmy Awards. Περπάτησε στο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης φορώντας ένα μαύρο σμόκιν δια χειρός Tom Ford και κρατώντας ανά χείρας το βραβείο Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης Καλύτερης ενημερωτικής σειράς ή ειδικού προγράμματος για το Parts Unknown. Λίγο νωρίτερα εντός της αίθουσας, είχε δηλώσει ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει την τιμητική διάκριση. "Προσπαθούμε κάθε εβδομάδα να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαι υπερήφανος για αυτό το show και για τους συναδέλφους μου".

Η ιστορία πίσω από το Tom Ford σμόκιν του Anthony Bourdain

Τρία χρόνια μετά και δύο από τον θάνατό του (8 Ιουνίου του 2018), το σμόκιν του αδικοχαμένου σεφ βγήκε στο σφυρί έναντι 1.450 δολαρίων, μαζί με πάνω από 200 προσωπικά αντικείμενά του, στο πλαίσιο δημοπρασίας που διοργανώθηκε από τον οίκο iGavel και ολοκληρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην κόρη του και την εν διαστάσει σύζυγό του, Ottavia Busia και στο Culinary Institute of America, το οποίο θα δημιουργήσει υποτροφία με το ονοματεπώνυμό του. "Λάτρευε αυτό το σμόκιν", θυμάται ο σεφ και καλός φίλος του Bourdain, José Andrés, ενώ ο έτερος της παρέας και επίσης σεφ, ο Eric Ripert αναφέρει ότι χάρη σε εκείνον κρέμεται ένα αντίστοιχο σμόκιν στη ντουλάπα του.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΟΥΡΝΤΕΝ ΣΜΟΚΙΝ

"Πάντα με κορόιδευε. "Δείχνεις αστείος με το πολυφορεμένο μπλε κοστούμι σου. Πρέπει να αγοράσεις ένα μαύρο κοστούμι του Tom Ford”, συνήθιζε να μου λέει και εγώ του απαντούσα "Δεν το αντέχει η τσέπη μου”. "Ω Θεέ μου, μην είσαι φθηνός”".

Ο Αμερικανός μόδιστρος ήταν από τους αγαπημένους του Anthony Bourdain, που διέθετε αρκετά κομμάτια από τη συλλογή του στη γκαρνταρόμπα του. "Τον θεωρούσε την επιτομή της αντρικής κομψότητας", τονίζει ο Ripert. "Και η αλήθεια είναι ότι έδειχνε πάντα υπέροχος φορώντας τα κοστούμια του".

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα