Τα φθαρμένα με σκισίματα απορρίπτονται. Τα baggy επίσης, αλλά και τα ανοιχτόχρωμα. Τι πρέπει να προσέξεις όταν θέλεις να χτίσεις ένα smart casual look, αλλά αντί για ένα tailored, να επιλέξεις ένα τζην παντελόνι; Τα επτά tips που θα βρεις παρακάτω θα σε βοηθήσουν ώστε να φορέσεις το πιο άνετο και casual παντελόνι με τον πιο σοφιστικέ και στιβαρό τρόπο.

Τα σκούρα χρώματα

Προτίμησε σκούρες αποχρώσεις, όπως είναι το μαύρο, το ανθρακί και το μπλε σκούρο που συγκριτικά με τις ανοιχτόχρωμες δημιουργούν ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα.

Τα καλά παπούτσια

Ωραία και άνετα τα sneakers, αλλά ένα καλό ζευγάρι δερμάτινων παπουτσιών τύπου loafers, derbies και chelsea boots αποτελούν μία σαφώς πιο στιβαρή επιλογή που προσδίδει κομψότητα στα casual κομμάτια με τα οποία συνδυάζεται.

Το πουκάμισο και το blazer

Ένα τζην παντελόνι όταν παντρεύεται με ένα φίνο πουκάμισο και ένα προσεγμένο σακάκι, τότε αυτομάτως ο casual χαρακτήρας του δεν είναι τόσο ισχυρός. 

Τα κομψά αξεσουάρ

Επειδή η αίσθηση του καλού γούστου βρίσκεται στις λεπτομέρειες, φρόντισε να "διακοσμήσεις" το σύνολό σου με κλασικά κομψά αξεσουάρ.

Τα διαχρονικά πανωφόρια

Τα μακριά μάλλινα παλτό, τα peacocks και οι καμπαρντίνες αποτελούν κλασικές αξίες στο outerwear. Προτίμησε το σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό σου στυλ.

Η σωστή γραμμή

Οι γραμμές στα τζην παντελόνια ποικίλουν. Η ίσια -straight leg- όμως αποτελεί σταθερή αξία για το χτίσιμο ένος smart casual look. Η αμέσως επόμενη είναι η skinny. 

Τα μίνιμαλ κομμάτια

Κανένα logo, κανένα σχέδιο. Όσο πιο μίνιμαλ είναι ένα σύνολο με τζην παντελόνι, τόσο πιο formal θα δείχνει το στυλ σου.


Φωτογραφίες © Getty Images