Τα ανθεκτικά, αδιάβροχα τζάκετ και παρκά της Fjällräven

Η φύση είναι η σταθερή πηγή έμπνευσης της σουηδική εταιρείας ένδυσης, που κατασκευάζει μπουφάν για το βουνό, τη θάλασσα, την πόλη.

Τη νέα της συλλογή με τζάκετ και παρκά για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 παρουσίασε η Fjällräven, η σουηδική εταιρεία ένδυσης που ειδικεύεται στην παραγωγή ανθεκτικών, αδιάβροχων και στιλάτων πανωφοριών ιδανικών τόσο για τις υπαίθριες χειμωνιάτικες αθλητικές δραστηριότητες, όσο και για την καθημερινότητα στην πόλη.

Με αφορμή την καινούργια σειρά outerwear, η Fjällräven γύρισε τον χρόνο πίσω για να μας υπενθυμίσει πώς ξεκίνησαν όλα: Ποια είναι η ιστορία για τη δημιουργία του πρώτου Fjällräven jacket από τον ιδρυτή του brand, Åke Nordin.

Τα ανθεκτικά, αδιάβροχα τζάκετ και παρκά της Fjällräven

Το καλοκαίρι του 1966 Σουηδοί και Νορβηγοί αλπινιστές και ερευνητές παγετώνων οργάνωσαν αποστολή στην Γροιλανδία. Η προετοιμασία για τις ακραίες προκλήσεις που θα αντιμετώπιζαν στην Αρκτική διήρκεσε ενάμιση χρόνο. Ο Åke και η Fjällräven σχεδίασαν και έφτιαξαν δύο σκηνές από ενισχυμένο νάιλον και παρείχαν στην ομάδα τα σακίδια. Ο εξοπλισμός είχε αντέξει τις πιέσεις, αλλά υπήρχε δυσαρέσκεια για τα ρούχα που φορούσε η ομάδα από άλλον προμηθευτή. Ο Åke αμέσως είδε την ευκαιρία να λύσει άλλη μια outdoorwear πρόκληση, φτιάχνοντας το πρώτο Fjällräven jacket. Ένα ύφασμα που κάποτε είχε χρησιμοποιήσει για μια σκηνή και ήταν πολύ βαρύ αποδείχθηκε ιδανικό για το τζάκετ, καθώς το μόνο που χρειάστηκε βελτίωση ήταν η αντίσταση του υφάσματος στο νερό, που βελτιώθηκε χάρη στο κερί που άπλωνε στα πέδιλα του σκι του. Ο απίθανος συνδυασμός ενός απορριφθέντος υλικού για σκηνές και ενός κεριού για σκι οδήγησε στην δημιουργία του εικονικού jacket Greenland, που πήρε το όνομα του από αυτή την αποστολή.

Fjallraven τζάκετ παρκα

Το θρυλικό Greenland είναι φτιαγμένο από το ανθεκτικό και αδιάβροχο υλικό G-1000 Eco με ανακυκλωμένο πολυεστέρα και οργανικό βαμβάκι, ενώ το Greenland wax προσφέρει επιπρόσθετη προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Fjallraven τζάκετ παρκα

Η φύση είναι η σταθερή πηγή έμπνευσης της Fjällräven. O ιδρυτής της προμηθευόταν υλικά απευθείας από το περιβάλλον γύρω του και το ίδιο εξακολουθεί να κάνει η ομάδα του σήμερα. Πολλά από τα υλικά αναπτύσσονται από την ίδια την εταιρεία και άλλα από τους καλύτερους προμηθευτές της βιομηχανίας.

Fjallraven τζάκετ παρκα

Στόχος της Fjällräven δεν είναι μόνο η δημιουργία προϊόντων που ανταπεξέρχονται στις προσδοκίες σας, είναι και η ανάπτυξη υλικών που αντέχουν στις outdoor δράσεις έχοντας παράλληλα όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Fjallraven τζάκετ παρκα

Υλικά όπως το ανθεκτικό και αδιάβροχο G-1000, το ελαφρύ Eco-shell και το ανακυκλωμένο μαλλί, ένα από τα πιο λειτουργικά υλικά της φύσης, κάνουν τα εξαιρετικά ανθεκτικά jackets Fjällräven την καλύτερη επιλογή για τις φετινές δραστηριότητες και εξορμήσεις στην φύση αλλά και στην πόλη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα