Πίσω στο μακρινό 1919, τα αδέρφια Feinbloom ίδρυσαν την Champion. Η αρχική της ονομασία ήταν "Knickerbocker Knitting Company." και αργότερα στα 30s μετονομάστηκε "Champion Knitting Mills Inc.". Εκείνα τα χρόνια ειδικευόταν στην παραγωγή μάλλινων πλεκτών πουλόβερ για τις ομάδες των αμερικάνικων πανεπιστημίων, αλλά και στολών για τους φοιτητές της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ. Δεκαετίες μετά και αφού το 1989 έγινε μέλος της εταιρείας Sara Lee Corporation, η Champion ξεκίνησε να ντύνει στα 90s όλες τις ομάδες του NBA και ορισμένες του NFL, κάτι που την ανέδειξε σε ένα από τα κορυφαία αμερικάνικα sportswear brands.

Σήμερα, έναν αιώνα από την ίδρυσή της, η Champion γιορτάζει 100 χρόνια με μία συλλεκτική συλλογή με κομμάτια που αποτίουν φόρο τιμής στο καινοτόμο αθλητικό της πνεύμα, βαμμένα με τα εμβληματικά χρώματά της: λευκό, μπλε, κόκκινο.

Πρωταγωνιστής της καμπάνιας, αλλά και σχεδιαστής της σειράς, που περιλαμβάνει από hoodies και παντελόνια φόρμες μέχρι t-shirts και trainers, είναι το μοντέλο Luka Sabbat

Η συλλεκτική συλλογή της Champion με τον Luka Sabbat για τα 100 χρόνια της θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα στην Νέα Υόρκη από τις 13 Νοεμβρίου. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει στα μέρη μας. 

Από: Esquire IT